sunnuntai 1. toukokuuta 2022

Kesää kohti.

 

Kaunis iltarusko ja uutta lunta puissa ja maassa.

Tänään vietetään vappupäivää, vaikka katsoessani ulos ei siltä todellakaan näytä: lunta on maassa 10-30 cm ja viikolla satoi uutta lunta niin paljon, että piti aamulla hieraista silmiä ulos katsoessa.  Kalenterin mukaan vuodenaika muuttuu ja niinpä uusin tilkkupeittoni sai nimekseen Kesää kohti.  Malli on jälleen Eli Thomaen kirjasta.

Kukkaista pintaa.

  Kukkakuvio puhutteli minua.  Leikkasin jäännöskankaista aina neljä samankokoista neliötä, joista jokaisen yhteen kulmaan ommeltiin kolmio.  En alussa edes ymmärtänyt, että ompeluvaiheessa piti olla tarkkana, mistä kankaasta kolmio valitaan.  Itseasiassa piti aina miettiä, mitkä ovat kolme eripuolilla olevat kankaat.  Kaikkiin kukkiin ei riittänyt samaa kangasta, mutta käytin samansävyistä ja samaa tummuusastetta.  Kyllä ratkoja oli välistä käytössä.  Asettelin kukat siten, että vuorotellen on tumma ja vaalea kangas.

Naapuritilkut piti ottaa huomioon.

Blokeista tuli niin suuria, että peitto venähti kokoon 1,5m x 2,0m.  Reunus kasvatti myös kokoa.  Katsellessani keskeneräistä työtä ajattelin, että myös reunimmaisten kukkasten terälehdet eivät saa loppua kesken, joten ennen reunimmaista kaitaletta suunnittelin uuden kaitaleen.  Niinpä jouduin levittämään taustakangasta kaitaleella, jonka leikkasin samasta kankaasta, joka on päällispuolen reunana.  Taustakangas inkkareineen on Rauman Jättirätistä ostettu.

 

Taustalla inkkareita.

Tikkasin laiskasti eli vain suorat tikkaukset saumojen viereen.

Iloista vapun päivää!

8 kommenttia:

 1. Iloinen vappukukkameri! Kyllä se kohta kukkii pihamaallakin, usko pois. Vaikka kylmää on! Malli ei todellakaan näytä olevan ihan yksinkertainen ja se tekee tietysti kukista mielenkiintoisempia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Kyllä varmaan kuukauden kuluttua pihallakin on jotain vihreää. Joskus sini- ja valkovuokot ovat olleet kukalla jo huhtikuussa. Mieli pysyi kyllä virkeänä kukkasia ommellessa.

   Poista
 2. Enpä ihmettele että kukkakuvio puhutteli sinua:) Tosi kaunis kukkapeitto ja eikös ollut mukava sommitella kukkia mieleisille paikoille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yritin käyttää jämäkankaita pois, välistä piti leikata isommistakin kankaista.

   Poista
 3. Onpa kiva kuvio ja varmasti on pitänyt kolmioita miettiä. Tosi kiva kukkapeitto! Kyllä se kesä ja kukkaset pian tulee:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! pidin mallista myös siitä syystä, että en ole nähnyt samanlaista. Kyllä kesä tulee, vaikka nytkin hiutaloi, kuten meteorologi sanoo. Perunan siemet ovat jo itämässä ja inkaliljat kannoin aurinkoiselle paikalle (sisällä).

   Poista
 4. Hauska! Kuin vanhanajan vappuhyrrä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mietin itsekin, että kukka muistuttaa vappuhyrrää. No, ajankohtainen malli!

   Poista