perjantai 31. joulukuuta 2021

Pukin kontista paljastui...

 

Joulukaktus puhkesi kukkaan.

Joulukaktukseni näkyi tietävän tänä vuonna sopivan ajankohdan, milloin pitää puhjeta kukkaan.  Kesän ajan se roikkui ulkona hieman varjossa, missä se ilmeisesti keräsi auringon valosta voimaa talvea varten.

 

Piparipöllö.

Lapset ovat leiponeet lukemattomat kerrat jouluksi jonkin piparkakkuluomuksen.  Tiesin tänä vuonna heidän tulevan niin lähellä joulua, että ryhdyin itse puuhaan - toivottavasti en tuottanut kellekään pettymystä.  Edellisenä vuonna näin - ehkä jossain mainoksessa - piparipöllön, joten sellaista ryhdyinkin leipomaan.  Laitoin leivinpaperin palan pienen kannun päälle ja sen päälle taikinalevyn, josta muokkasin etupuolen.  Pään taiteilin kahvikupin päälle.  Joo, kyllä taikina valuikin vähän, mutta kaikesta selvittiin.  Sokeriliimaus ja pikeeripursotteet, koristeeksi ranskalaisia pastilleja.  Päähän vielä tonttuhattu silkkipaperista peittämään rosoja. 

Uusia kankaita.

 

Minä lähetin joulupukin toivekirjeen Katrin tilkkukauppaan mieheni välityksellä ja sain sieltä mukavan paketin kankaita: ruusukangasta, kultareunaisia lehtiä, punaisia ruusuja, pöllöpaneelin  sekä Kaffe Fassetin punasävyisen nipun.  Nyt pitää miettiä, mitä niistä syntyy.  En aio marinoida niitä kaapissa.

Uusia pöllöjä!

 
Kaffe Fassetin punainen palalajitelma.

Toki Hampurin pukki muisti minua sopivalla kirjalla: Eli Thomaen Schätze aus der Restekiste 2.  Kylläpä on taas toinen toistaan houkuttavampia ohjeita.

Aarteita jämälaatikosta.

 

Myös Helsingin pukki toi uusia ohjeita peräti kahden lehden muodossa: Patchwork ja Love of Quilting.  Siinähän tulee samalla harrastetuksi kieliopintoja.

Kivoja uusia ideoita.

 Seuraava kuva oli ihan pakko laittaa mukaan, vaikka en muistanut kysyä joulupukilta lupaa.  No, kaikkihan nyt pukin tunnistavat.  Tulkoon myös ensi vuonna käymään.  Meillä oli siitä mukava joulu, että kaikki lapset kumppaneineen sekä lapsenlapsi pääsivät tulemaan.  Savolainen ilmaisee tilanteen seuraavasti: "Ihan omin jookoin piästiin syömään." Mukavaa yhdessäoloa muutaman päivän ajan.


Aaton odotettu vieras.

Hyvää vointia loppuvuoden viimeisille tunneille.  Toivon myös koronatilanteen rauhoittumista ja ihmisten ymmärrystä toimia oikein vakavan epidemian aikana.

 

8 kommenttia:

 1. Oletpa tehnyt kivan piparipöllön!
  Joulupukki on siitä mielenkiintoinen kaveri että onko se sitten Hampurista tai Helsingistä niin kyllä se tietää mitä kukakain toivoo lahjaksi;)
  Meillä kotiväki tietää että jos hankkii jotain tilkkuiluun liittyvää lahjaksi niin aina osuu nappiin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, joulupukki on todella viisas kaveri. Kaikki olivat miellyttäviä lahjoja.

   Poista
 2. Niin mukava joulu sinulla! Meilläkin pikkumies tuumas "kaikki syödään yhdessä". Turun murre ei kuulunut :)
  Uusia kankaita ja malleja - kyllä sinun kelpaa! Upea pöllö! Meidän kaktus kukki heti syksyllä kun toin sen sisälle - hätänen oli. Hyvää vuoden jatkoa!

  VastaaPoista
 3. Kyllä nautimme niistä muutamista yhteisistä päivistä, ne ovat olleet kortilla kohta kaksi vuotta. Päässä ihan kihelmöi, kun mietin, mistä aloittaisin. Hyvää alkanutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
 4. Upea pöllö! Olet kyllä ollut superkkiltti, jos se lahjojen ihanuudesta mitataan. Katsoin kaktustasi ja päätin, että vien ensi kesäksi omani myös ulos. Sitten muistin, että minulla ei ole kaktusta! : D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marle! En edes usko olleeni niin kiltti, mutta pukki on tainnut unohtaa huonot hetket tai sitten hän on ajatellut piristää minua koronan keskellä. Ihana kaktus-tarina, mutta entäpä jos hankkisit kaktuksen. Äidilläni oli tapana kantaa monia kukkia ulos kesäksi, jolloin ne keräsivät voimaa auringon valosta ja jaksoivat kukkia.

   Poista
 5. Onpa hieno piparipöllö! Upeat kangas- ja lehti lahjat.
  Kiva, kun saitte viettää joulua yhdessä, meillä myös oli kaikki tänä jouluna ja kyllä oli mukavaa. Minulla on myös vanha kaktus aina terassilla kesät, mutta se ei ole kukkinut pariin vuoteen, mutta tänä keväänä vaihdan sille mullan ehkä se siitä piristyy:)
  Sinun kaktuksesi kyllä osasi valita juuri oikean ajan kukkimiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joululahjat olivat mieluisia. Mullanvaihto voi piristää kaktusta, yleensä se toimii kaikilla kasveilla. Onnistuin kyllä viime kesän helteillä polttamaan kolme viherkasvia kuoliaaksi, kun aurinko porotteli niihin suoraan ikkunan läpi ja lämpötila kohosi ties minne saakka. Päivien pidetessä täytyy ostaa uusia kasveja niiden tilalle.

   Poista