sunnuntai 8. elokuuta 2021

Uusi neule.

 

Kesäneule.

Tämän kesän aikana olen yrittänyt päästä eroon kauan marinoituneista langoista.  Nyt olivat vuorossa valkoiset neulelangat.  Neuloin takakappaleen ja hihat jostakin puuvilla/sekoitelangasta koneella.  Etukappaleet värkkäsin käsin hapsu-muhkura-langasta (joka ei tietysti millään menisi koneella).  Vielä napituslistat ja kaularesori ohuesta langasta ja sitten kokoamaan osista neuletakki.  Tällä kertaa löysin varastostani riittävän määrän samanlaisia valkoisia nappeja.  Lopputuloksena oli näppäränkokoinen neuletakki.

Pörröä edessä.

Tilkkukankaiden laatikossa minua houkutti pinkki sydänkankaan palanen.  Niinpä istahdin koneen ääreen ja värkkäsin siitä pussukoita.  Vetoketjuseinältä löytyi sopivia vetoketjuja ja nauhalaatikosta nyöriä ripustuslenkeiksi.  Ompelin kevyet tikkaukset ja myös vuoritin pussukat.  Isommissa on sisätasku.  Pussukoilla voi ilahduttaa suvun pikkuneitejä.

Terkkuja pussukkatehtaalta.

Kuivuudesta johtuen marjakesä on hyvin kahtiajakoinen.  Metsämarjoja eli mustikkaa ja vadelmaa on tosi niukalti.  Pienenkin määrän kerääminen vaatii aikaa.  Siskoni kanssa teimme metsäretken, jolloin mustikoita sain 7 litraa kerralla. Kylläpä väsytti.  Toisaalta puutarhan marjoja on oikein runsaasti.  Punaherukoita olen kerännyt 7 sangollista ja osan jo mehustanutkin.  Mustaherukkapensaat ovat täynnä puolikypsiä herkkuja, samoin karviaispensaat.  Niissä riittää keräämistä ja säilömistä talven vitamiinipommeiksi. 

Karviaisia.


Punaherukoita.


10 kommenttia:

 1. Valkoinen neule on kesän luottovaate. Kiva kangas pussukkasetissäsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Muutama lankakerä vähemmän kaapissa.

   Poista
 2. pussukoita on kiva tehdä varsinkin kun on tiedossa kohde jonne niitä antaa:) Valkoinen neule näyttää kivalta hameesi kanssa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä noille pussukoille käyttäjiä löytyy. Valkoinen sopii lähes kaikkien vaatteiden kanssa.

   Poista
 3. Oi tulee neuleista niin syksyinen fiilis!💗💭

  Joko odotat syksyn saapumista ja pimeneviä iltoja? Fiilistelyä kynttilöiden & tunnelmavalojen kanssa? 🤍

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oikeastaan syksy on ihan tervetullut, kesä oli liian lämmin. Myös uni tulee paremmin pimeässä. Parasta syksyssä on kuitenkin puutarhan ja metsän sato.

   Poista
 4. Hienosti käytetty marinoituneita lankoja! Ihan varmasti pinkit sydänpussukat ilahduttaa pikkuneitejä. Kukapa ei pinkistä pitäisi! Hienot marjapensaat - meilläkin tuli karviaisia enemmän kuin koskaan ennen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä on lankoja jäljellä! Minulla porisee mehumaijassa sangollinen mustaherukkaa parhaillaan. Karviaisia olen popsinut masun täydeltä. Pitänee niitä vielä hillota.

   Poista
 5. Nätti villis. Ahkerana olet ollut. Marjatkin on tallessa ja sieniä odotellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En voi kehua ahkeruudella, kun monta viikkoa oli niin kuumaa, etten jaksanut tehdä mitään. Toivottavasti sieniäkin löytyy.

   Poista