lauantai 8. kesäkuuta 2019

MYSTEERI.


Jatkoin mysteerityön ompelemista, kun Tilkkuyhdistyksen lehti oli saapunut.  Mutta hupsista: minä näköjään teen kaikki mahdolliset virheet, mitä matkan varrelle osuu.  Yhdestä blokin osasesta puuttui numerokoodi, joka olisi kertonut siihen kuuluvan kankaan.  Koska tämän kerran blokit ommeltiin kolmesta eri kankaasta ja olin jo laittanut siihen numerot 1 ja 2, luulin kolmatta automaattisesti numeroksi 3. Kun kokosin osaset, huomasin, että symmetrisyys olisi vaatinut siihen kohtaan kankaan numero 1.  No, olin ommellut osaset 20 blokkiin, joten en purkanut, vaan jätin virheen työhön. Ensimmäisessäkin ohjeessa minulla oli ongelmia, koska kulmaa numero 5 ei tehty mistään kankaasta.  Eivät taida nämä mysteerit olla minua varten.  Olisi tietysti pitänyt ommella yksi blokki ensin valmiiksi.
   
20 blokkia, nuoli osoittaa väärän kankaan.

 Teneriffalta ostettu kangas ei ennättänyt marinoitua kaapissa, vaan ompelin siitä mekon.  Kaava on osittain viime vuoden Suuri Käsityö -lehdestä.  Mekossa on edessä ja takana pystymuotolaskokset, jotka jäävät alhaalta avolaskoksiksi.  Vaate on mukavan kevyt päällä eikä näytä pahemmin edes rypistyvän, sopinee hyvin matkavaatteeksi.

Mekosta löytyy...
...kaikkia värejä.

4 kommenttia:

  1. Ei ole ohjeiden kirjoittaminen yksinkertaista. Suuressa maailmassa käyttävät ohjeen testaajia. Kuitenkin löytyy monta kertaa virheitä/puutteita. Sinulla tulee oma kädenjälki mysteeriin.
    Kaunis kesämekko!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, opettajaurallani on ollut kokeissa monenlaisia mokia, vaikka kuinka olisin oikolukenut niitä. Niinpä ajattelin itsekin, että työssä saa näkyä oma kädenjälki. Teen mysteerin loppuun joka tapauksessa.

      Poista
  2. Tosi nätti mekko taas syntynyt. Kivaa on tuo kangaskin. Nuo blokkiompelut on minulle ihan täyttä mysteeriä. Liian kärsimättömänä ei syntyisi minulta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Vekki. Mekkoja on mukava ommella ja myös käyttää. Kangas on huoleton, koska se ei näytä rypistyvän. Kyllä mysteeri on osoittautunut minullekin nimensä veroiseksi. Yritän suhtautua huumorilla, vaikka tekovaiheessa ketuttikin.

      Poista