torstai 21. helmikuuta 2019

Kolibri.

Kaitaliinat hangella.

Tehdessäni Pohjantähti-seinävaatetta mietin, uskallanko enää ottaa malleja Pinterestistä, mutta enhän minä kauaa muistellut edellisen työn vaikeuksia.  Tarvitsen näet tuparilahjan lähitulevaisuudessa, joten ryhdyin värkkäämään kaitaliinaa - malli Pinterestistä.  Nyt malli oli tosi helppo ja tein sen melko leveistä kaitaleista.  Innoissani leikkasin kaitaleta niin paljon, että ne eivät mahtuneet yhteen liinaan.  Eipä haittaa, onpahan jotain jemmassa.  Kaikki tarvikkeet - lukuunottamatta vanua - löytyivät omista varastoista.  Nimeksi mietin sinivuokkoa, mutta sitten huomasin keskikankaan kolibrit.  Kumpaankin liinaan oli tallentunut kokonainen lintu. Siitä siis nimet Kolibri 1 ja Kolibri 2.  Taustakankaat ja tikkaukset ovat erilaiset.

Kolibri 1 ja Kolibri 2.

Pitkän ajan projektina valmistuivat villasukat.  Villanpöly laukaisee silmäluomien kutinan, joten neuloin sukkia harvakseltaan ja silloinkin hengityssuojan kanssa.  Lanka on Seitsemää veljestä (Pohjola-sarjaa) ja sain sen joululahjaksi yli vuosi sitten.  Pystyn käyttämään villavaatteita, joista ei irtoa lyhyttä villakarvaa, mutta ei niitä villavaatteita saa pöllyttää!  Halusin kokeilla sukkien neulomista siten, että ne aloitetaan kärjestä.  En löytänyt valmista ohjetta ko. langalle, mutta katsoin idean Käsityölehden jostain ohjeesta.  Muuten suunnittelin mallin neuloessani.  Varren sain levitetyksi siten, että neuloin joustimeen kolme palmikkoa - yksi taakse ja yhdet molemmille sivuille - ja muutin palmikon vähitellen kahdesta silmukasta neljäksi, samoin niiden vieressä olevat nurjat kakkoset kolmosiksi.
   
Sukkien varsien levitykset piiloutuvat palmikoihin.

Kangaspinojen keskeltä löytyi pala markiisikangasta, joka muuttui kassiksi.
   
Ostoskassi.

Ystävänpäiväksi askartelin kortteja, jotka ovat matkanneet postin mukana saajilleen, mutta samalla kortteja valmistui myös varastoon.  Onneksi kaupoista löytyy tosi upeita tarvikkeita.
   
Kortteja sarjatyönä.

Villa-allergian myötä olen joutunut ompelemaan neulosjakkuja.  Entisen kaavoilla valmistin hieman pidemmän jakun.  Tällä kertaa ompelin taskujen suut vinoiksi.  Kangas on löytynyt EK:sta joskus syksyllä ja odotti ompelijaa.
   
Vihreäsävyinen jakku. Huomaa vanha Singer.

Kauniita ja aurinkoisia ulkoilupäiviä!

10 kommenttia:

  1. Kauniit liinat! Varmasti ilahduttaa saajaa.Minä en ole vielä tohtinut kokeilla, osaisinko neuloa sukat varpaasta varteen. Ehkä joskus. Kaikki tekemäsi jakut ovat kovin tyylikkäitä. Toimiiko vanha singerisi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Liinat päätyvät lahjoiksi molemmat. Sukissa toistuvat samat säännöt kuin normaalisti, mutta päin vastoin eli kun tavallisesti kavennetaan, niin silloin pitää levittää jne. Vanha Singer toimii, huollatin sen kesällä, kun huoltomies kävi kotona tsekkaamassa muut koneet.

      Poista
  2. Ihana vanha Singer! Kauniit liinat ja niin hienot nimetkin. Sukkia en itse kudo enää, tytär hoitaa sen puolestani nykyään, enkä varmaan osaisi varpaasta varteen kutoakaan. Tyylikäs jakku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! Singerin on aikoinaan ostanut ukkini ja pääosin äitini on sillä ommellut, paitsi omalle perheelle myös tutuille. Sillä minäkin opettelin ompelemaan.

      Poista
  3. Oletpa ollut ahkerana. Tuo jakku on tosi kiva. Ja Kolibrit varmasti saajan mieleen. Olen tässä saamassa kipinää vaatteiden tekoon myös, mutta vielä kypsynnässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Vein Kolibri 1:n viime sunnuntaina tuparilahjaksi ja saaja oli siitä kovasti mielissään. Aloita ihmeessä vaateompelu. Itselle ommellessa on se etu, että vaatetta voi sovittaa rajattomasti ja valmis työ palkitsee työnteon vaivan.

      Poista
  4. Kauniit liinat ja hyvät värit! Lahjoja on hyvä olla jemmassa. Paljon olet saanut aikaiseksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kolibri 1 on jo viety tuparilahjaksi. Omaan sisustukseen siniset sävyt eivät sovi, joten toinenkin päätynee lahjaksi.

      Poista
  5. Hienot liinat hangella! Olet niin taitava ompelija! Meilläkin on vanha Singer - toimii :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Hanki muodostaa hyvän kuvaustaustan. Vanhat Singerit pitää säilyttää.

      Poista