perjantai 17. marraskuuta 2017

Isänpäivä.

Salaattikakku.

Nuorempi tytär saapui isänpäivän viettoon, mikä oli hyvä syy leipoa jotain kivaa.  Olen katsonut ohjelmaa Koko Suomi leipoo.  Yhdessä jaksossa kilpailijat saivat näyttää taitotehtävässä, miten valmistetaan salaattikakku.  En ollut kuullutkaan moisesta, joten ehdotin tyttärelleni, josko tekisimme sellaisen.  Eipä tarvinnut kauan houkutella.  Valmistin kaverina erilaisia täytteitä ja lopputulos oli mitä maukkain.  Eikä ulkonäössäkään ollut moittimista.  Sokerihiirinä halusimme myös jotain makeaa, jollaiseksi valmistimme juustokakun.  Sen pohjaksi teimme ruisjauhoista paistettavan kakun, mausteena juustomassassa mustikoita ja valkosuklaata.  Koristeeksi vuolin valkosuklaalastuja.
    
Mustikkainen juustokakku.

Vaikka meillä on kaapissa ihan liikaa mukeja, muistin miestäni Suomi 100 v -mukilla, onhan tämä 100-vuotisjuhla tosi harvinainen.  Kyseessä on She-Fo muki vuosimallia 1926.  Ompelin lisäksi kangaspussin, jonka täytin kristallikissanhiekalla.  Luin jonkun blokista, että ko. pussi imee auton sisällä kosteutta, jolloin ikkunat pysyvät kuivina.
    
Isänpäivälahjat.

Ennätin piipahtaa tyttären kanssa kangaskaupassa - se on sitä laatuaikaa, koska viihdymme molemmat siellä hyvin.  Rikastuimme molemmat uusilla mekkokankailla.  Omani ompelin heti, koska kuosi on tämän ajan henkinen.  Kangas on itse asiassa ryhdikästä trikoota.  Kaavan piirtelin taas italialaisesta La Mia Moda -lehdestä.  Lehden ostaminen Maltalta oli hintansa väärti.
    
Mekossa on kivoja taskuja.

Hihoissakin on vetoketjut.
  
Pimenevien iltojen kynttilätunnelmaa kaikille! 

8 kommenttia:

  1. Oli mitä herkkukakkuja!! Mekko näyttää sopivan sinulle erittäin hyvin:)

    VastaaPoista
  2. Ihania kakkuja! Kaunis trikoo ja mekko näyttää hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Tytär valitsi trikoon tietäen värimaailmani.

      Poista
  3. Niin nätti mekko! Harvoin enää ommellaan itse vaatteita, mutta minäkin olen elvytellyt taitoja pikku hiljaa. Muutamia tunikoita tein kokeillakseni, osaanko enää ommella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mekon malli on tosi yksinkertainen, taskut lienevät haasteellisimmat. Ompele toki rohkeasti vaatteita, taidot elpyvät nopeasti ja tekemiään virheitä voi aina korjata, ellei ole leikannut kappaleita liian pieniksi. Luota taitoihisi.

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Kyllä myös maistui. Ja sitä jaksoi syödä enemmän kuin voileipäkakkua.

      Poista