tiistai 2. helmikuuta 2016

Kierrätystä.


Yllätyssankko.
 Hupsista! Mitä ihmeen silppua on kertynyt kukkurasangollinen! No, näit aivan oikein, nehän ovat karkkipapereita. Jouluaattona sanoin perheenjäsenilleni, että laittaisivat karkkipaperit tyhjään sankoon. "Mitä meinasit noista tehdä?" kysyi joku. Papereita kertyi niin paljon, että ihan hävettää. Syökö minun perheeni joulun aikaan noin paljon karamelleja!  Reilu viikko sitten aloitin päiväni silittämällä osan noista papereista. Mietin hymyillen, mitä satunnainen kävijä olisi tuumannut nähdessään minun oikovan silitysraudalla kiiltäviä namipapereita. Varmaan olisi kadehtinut tätä eläkeläisen touhua. 
     
Kaksi karkkipaperipussukkaa.

Sitten vain järjestelemään paperiaarteita puuvillakankaan päälle. Asettelin päälle muovin ja alle vahvikkeeksi käytöstä poistetun gollegepuseron helmaa. Päälle tikkasin vapaalla kädellä "kiharaa"; oli liukasta materiaalia. Siitä sitten leikkasin muotoon ja kiinnitin vetoketjun. Lopputuloksena valmistui pussukka, johon vielä valmistin vuorin. Mies tuumasi: "Tuohan kelpaisi vaikka iltalaukuksi." Jaa, tiedä vaikka jonakin päivänä karkkipaperivuoresta kuoriutuisi iltalaukku. Ompelin vielä toisenkin pussukan tonttuaiheisista papereista. Toinen kylki on punainen, toinen sininen. Toiseen pussukkaan käytin vahvikkeena villavatiinin palasta ja tikkausviivat yritin ommella suoraan. Kaipa tämä pussukka kelpaa johonkin arpajaispalkinnoksi.
   
Pussukan sininen kylki seuranaan puurasia.

Kansalaisopiston piirissä innostuin tekemään munankuorimosaiikkia. Kierrätin pohjana arvalla saatua puista rasiaa, jonka edelliset koristeet rapsuttelin irti. Sen jälkeen maalasin rasian mustalla akryylivärillä. Maalasin munankuoria erisävyisillä punaisilla ja vihreillä vesiväreillä (kuorista täytyy irrotella kaikki kalvot tarkasti pois). Piirsin ruusun oksan kanteen ja liimasin kuvion mukaan kukat ja lehdet värjätyistä munankuorista. Väleihin liimasin valkoisia kuoria, jotka maalasin valmiiseen pintaan mustalla. Jahah! En nyt tiedä, tuliko tuliko siitä ruusu, mutta kukka kumminkin. Rasia pitää vielä lakata.
    
Munankuorimosaiikkia.

Viime kesänä, kun remontoimme kesämökkiä, maalasin myös jumppakeppimme (jotka muuten asustavat olohuoneen nurkassa; kuka niitä komerosta käyttäisi!). Tähän asti ne ovat olleet vasta pohjamaalissa, mutta nyt tein niihin vähän koristeita. Melkein kaikki kivimaalit olivat kuivuneet purkkeihin. Käyttökelpoisista maaleista sitten sain koristeet keppeihin. Tasaraidat maalasin maalarinteipin avulla. Pinnan käsittelin vielä lakalla.
   
Jumppakeppien uudet ilmeet.

   
Kiitokset mukavista kommenteista!

10 kommenttia:

 1. Ihania karkkipaperipussukoita! Joulunahan noita papereita kannattaa kerätäkin, silloinhan niitä kertyy melkein jokaiselle. Iloiset jumppakepit, kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa keppejä tulisi käytettyä entistä useammin.

   Poista
 2. Hienoja pussukoita papereista! Itseäni välillä kauhistuttaa karkkipapereiden määrä. Onneksi ei kaikki ole itse syötyjä:)
  Aivan uutta tuo munankuorimosaiikki... pitääköhän munankuoretkin laittaa säästöön:):):)
  Mukavaa päivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kaikki pitää säästää, mutta kerää vain valkoiset munankuoret. Mukavaa alkanutta helmikuuta. Ulkoilusäät sen kun paranevat.

   Poista
 3. Hienoja karkkipussukoita ja hyvä, että kaveritkin keräävät, muuten joutuisi itse kaikki syömään:)
  Munankuorimosaiikki, uutta ja kivan näköistä! Hauskasti maalatut kepit:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munankuorimosaiikki on pientä näpertelyä, välistä palaset tarttuvat vain sormiin. Toki mielenkiintoista puuhaa.

   Poista
 4. Ihania nuo työsi kaikki. Täytyypä meillekin laittaa karkkipaperikori!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen silittänyt lisää karkkipapereita, pitää ommella jotain pientä. Olin kyllä melko järkyttynyt, miten papereita kertyi niin paljon.

   Poista
 5. Täytyypä ruveta säästämään karkkipapereitakin, niitähän meillä tulee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kaikkea voi tarvita. Hain juuri aitalta kassillisen kahvipusseja, niistä aion askarrella seuraavaksi.

   Poista