sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Lumipyryä ja värjäystä.

Monen päivän aikana lunta on kertynyt kinoksiksi asti. Lumikola on hyvin tarpeellinen väline, onneksi naapuri linkoaa enimmät lumet pihastamme pois. Talviset ja lumiset maisemat ovat toki kauniita. Ennen joulua toteutin pitkäaikaisen haaveeni: sain pihallemme valaistun puun. Poikani kanssa kokeilimme aluksi autotallista löytyneellä työvalaisimella, miltä valaistus näyttäisi. Jatkoroikan, puisen laatikon (teline) ja ajastimen avulla virittelimme valon, ja koska se näytti kivalta, ostimme 100 Watin lampun tilalle ledtyövalon. Nyt se toimii ulkovalona aamulla ja illalla.

Valaistu pihakuusi.

Ateljeessa monet kankaat odottavat ompelijaa. Viime kesänä alppimatkalta ostettu kangas sai paikkansa pöytäliinana, johon käytin myös toista punasävyistä kangasta. Molemmista irtosi paljon väriä kutistuspesussa, joten oli järkevää käyttää kankaat samaan tekstiiliin. Halusin yhdistää ne pitsillä toisiinsa. Välipitsi löytyi kaapista, reunapitsin ostin. Molemmat olivat valkoisia, joten värjäsin ne ensin. Palojen yhteensovittaminen olikin sitten melkoista tilkkuilua, mutta olin lopputulokseen tyytyväinen.

Tässä pöytäliina kuvattuna lumihangella, lumihiutaleet uhkasivat peittää liinan kuvaussession aikana.

Liina pääsi heti käyttöön.

Samalla, kun värjäsin pöytäliinan pitsejä, laitoin muitakin pitsejä väriliemeen. Yhdessä trikoopuserossa oli liian kapeat hihat, joten leikkasin hihat keskeltä pituussuunnassa halki ja ompelin väliin pitsin. Tuli ihan käyttökelpoinen vaate. Pitsi oli alunperin mielestäni liian punainen, joten yritin korjata väriä viininpunaisen suuntaan Emotuotteen kangasväreillä, mutta lienen kiireessä kastellut pitsin huonosti eli se ei värjäytynyt tasaisesti. Lopputulos oli sitten hauskan kirjava.

Hihansuu kirjavine pitseineen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti