sunnuntai 30. joulukuuta 2018

Joululahjoja osa 2.


Tämän vuoden piparkakkutalo oli meidän grillikatos.

Olenkohan ollut lainkaan kilttinä, kun joulupaketeista putkahteli esiin mitä mukavimpia lahjoja.  Blogiteksteistä olin lukenut juttua ompelukoneen puhdistussetistä, jota kehuttiin hyväksi.  Niinpä mieheni oli taikonut sellaisen minulle pakettiin. En ole vielä ennättänyt kokeilla lahjan toimivuutta.
    
Silkkihuiveja ja koneen puhdistussetti.

Pimeänä perjantaina vihjasin nuoremmalle tyttärelleni, että josko "pimeiltä markkinoilta" löytyisi maalattavaksi tarkoitettuja, suuria silkkihuiveja.  Askartelukaupoista niitä ei ole enää löytynyt; on kai vanhanaikaista maalata silkille.  No, tämäkin lahjatoiveeni toteutui.

Vanhempi tytär oli myös ollut korvat höröllä, kun kerroin, että jostain löytyy palapelejä, joissa on kuvattuna tilkkutyö.  Pilke silmäkulmassa tytär viestitti WhatsAppissa löytäneensä palapelin, kossa oli 9 palaa!  Lahjapaketista paljastui 1000 palan palapeli, jonka kansikuva on todella houkutteleva.  Siinä on kuvattu pinottuna lukuisia erilaisia tilkkutöitä.  Niistä voi saada jopa malleja tai ainakin vinkkejä.
    
Tilkkutyöpalapeli.

Tilkkuillessa olen kaivannut ainakin yhtä apulaista, nimittäin lankaleikkuri Gizmoa.  Poikani oli piilottanut sellaisen lahjapakettiin.  Olen tosi ylpeä perheestäni, että he kaikki antavat kannustavia lahjoja minulle. Parhaimmat kiitokset heille kaikille!
   
Leikkausapulainen Gizmo.

Ennen joulua askartelin tämän vuoden hittijuttua eli kävyistä valmistettuja hyasintteja.  Hain varastosta männynkäpyastian pari päivää ennen sisälle ja annoin niiden kuivua uunin pankolla, jolloin ne pörhistyivät.  Aloitin liimaamalla käpyjä kuumaliimapistoolin avulla puutikkuun. Seuraavaksi maalasin kävyt liitumaalilla ja istutin kukat kukkasienen avulla purkkeihin.  Ihanan rentouttavaa askartelua ja näillä kukilla hajuallergikotkin voivat koristella kotinsa.  Kerran olin vähällä kastellakin yhden hyasintin.
    
Käpyhyasintteja hangessa.


Joulun tienoilla tytär opetti minulle uuden tavan tehdä joulutorttuja, nimittäin lumihiutalemallin.  Kyseessä on kuulemma tämän joulun villitys.  Valmistusohjeita löytyy youtubesta.  Ero perinteisiin torttuihin on siinä, että täytettä saa laittaa reilusti, jolloin sitä on joka suupalassa.  Kyllä maistuivat.
    
Lumihiutalejoulutorttuja.

Joulu kului kuin siivillä: ensin yksi viikonvaihde vanhimman tyttären ja suloisen lapsenlapsen kanssa, sitten varsinainen joulu toisen tyttären ja pojan kanssa.  Kuvista on mukava katsella heidän kanssaan vietettyjä hetkiä.
  
Jouluateria.
Oikein mukavaa ja rauhallista uutta vuotta 2019!

8 kommenttia:

 1. Kyllä olet ollut kiltti. Kivoja ja hyödyllisiä lahjoja. Tuo langankatkaisija on tosi hyvä, mulla ollut vähän aikaa. Tuo koneeen putsaaja olisi tarpeellinen, mistähän sen voisi ostaa. Hyvää ja värikästä ompeluvuotta sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiltteydestä en osaa sanoa, ehkä perhe on vain ollut kiltti minulle. Putsari löytyi Biltemasta. Onnellisia ompeluksia sinulle!

   Poista
 2. Hyvin oli puheitasi kuunneltu ja lahjoiksi toteutettu! Hyvä perhe! Nämä hyasintit sopivat minullekin, oikein kiva että huomioidaan hajuvammaisia :) Kiitos torttuvinkistä, vielä ehtii kokeilla. Oikein hyvää alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oma perhe on parasm, mutta niinhän se on kaikilla. Kokeile ihmeessä torttuja, meillä ainakin hävisivät suihin nopeasti. Hyvää tätä vuotta myös sinulle!

   Poista
 3. Hienot lahjat ja hyvin on puheita kuunneltu ja laitettu korvan taakse, tuo palapeli olisikin kiva:) Mukavaa alkanutta vuotta 2019!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä perhe kuuntelee, koska siten myös he pääsevät helpommalla, kun ei tarvitse miettiä, mitä antaisi lahjaksi. Aloitin palapelin kokoamisen, mutta kylläpä se ottaa niskan päälle. Käsitöiden värittämää uutta vuotta myös sinulle!

   Poista
 4. Enpä ole aikaisemmin huomannut, että pidät blogia, no, nytpä löysin tänne!
  Gizmo on todellakin tosi hyvä vekotin, oikein hyvä lahja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, olen pitänyt blogia yli 4 vuotta (onko siitä jo niin kauan!). Kaikki lahjat olivat mieluisia.

   Poista