sunnuntai 2. elokuuta 2020

Sillisalaattia.

Sillisalaattia1 auton takakonttiin.
 
Luin hiljattain jonkun blogista, miten tekijä oli ommellut jämätilkuista suojapeiton auton takakonttiin.  Päätin toteuttaa idean itselleni ja kippasin kaikki pienet tilkut lattialle, samoin muutaman harjoituskappaleen.  Ensimmäinen ajatukseni oli se, että teen tilkuista peiton molemmat puoliskot.  Lopulta ajattelin, että on sääli piilottaa taustalle tilkkupinta, ja niinpä peittoja syntyi kaksi kappeletta.  

Sillisalattia2 pojan autoon.
Sillisalaatti 1:een käytin Maailmanpyörä-peitosta jääneitä kolmioita siten, että punainen ja sininen vuorottelevat.  Tilkkukasasta ompelin ensin tilkkulasagnea, jonka leikkasin 15 cm:n levyisiksi kaitaleiksi.  Näillä suikaleilla kehystin kolmiopinnan.  Sillisalaatti 2 rakentui harjoitusblokin "Anna mulle tähtitaivas" ympärille.  Yhdessä kulmassa on myös Leijuvat neliöt -blokki, jossa värit ovat väärin päin eli varjo on neliötä vaaleampi.  Tilkkulasagnea riitti tähänkin pintaan.
   
Auto kiittää peitosta.

Taustakankaaksi riitti käytetty lakana, välissä ohut vanulevy.  Reunakantin loppuja oli melkein riittävästi jäännöspaloissa, joten nekin pääsivät hyötykäyttöön.  Pyöräversio pääsi heti oman auton takakonttiin ja tähtiversion annoin pojalleni, joka oli täällä viikonlopun vietossa. 
   
Kypsyviä tomaatteja.

Kasvihuone näyttää tuottavan hyvin tänä vuonna. Tomaatteja kypsyy mukavasti ja ne maistuvat herkullisilta.  Kasteluvettäkin tippuu taivaalta riitävästi keräysastiaan, joka on hyvin lähellä kasvihuonetta.

6 kommenttia:

  1. Kivan näköinen peitto tuli jämistä. Täytyypä laittaa ohjelmaan tuollainen on niin hyvä auton takana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Luulen itsekin, että peiton kopistelu on helpompaa kuin takakontin imurointi.

      Poista
  2. Voi vitsi, kun on kivan näköisiä peittoja! Hyvä keksintö tuokin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Keksintö ei ole minun, mutta toteutus on.

      Poista
  3. Auton takaluukkukin viestittää harrastuksesta! Hieno tuli! Minäkin bongasin tämän Tilkkutie-blogista ja ajattelin, siinäpä mainio idea! Toteutukseen ei ole vielä edennyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana ajatus tuosta takaluukun viestityksestä. Pitäisiköhän laajentaa takapenkillekin.

      Poista