keskiviikko 22. heinäkuuta 2020

Onnenlinnut.

Onnenlinnut.

Heinäkuun tilkkupeitto valmistui ennätysajassa.  Syynä siihen oli se, että meillä oli menossa saunaremontti ja minä olin koko ajan valmiudessa hakemaan puuttuvia tarvikkeita kirvesmiehelle.  Nostin remontin ajaksi pienen koneeni keittiöön sivupöydälle ja käytin ompeluun joutoajan.  Remontti on vielä ovea ja kiukaan kytkentää vaille valmis.
   
Viehättäviä lintuja.

Käytin peittoon paneelia, jossa on riikinkukkoja.  Kehystin kuvan blokeilla, jotka ovat uudelleen muokattuja hirsimökkejä eli leikkasin hirsimökit neljään osaan ja yhdistin kahden erilaisen blokin pikkuneliöt keskenään.  Tikkasin peiton suorilla ompeleilla, jotka upposivat neliöiden saumoihin.  Paneeliosuudessa käytin koneen valmista aaltotikkausta sekä ompelin lintujen ääriviivat.  Taustakankaaksi ostin EK:sta vihreäkuvioisen kankaan, joka on työhön sopivan kirjava.
   
Sopiva taustakangas löytyi sattumalta.

Viime vuoden lopulla aloitin neuletyön: Suuri Käsityö -lehdessä (9/2019) oli ohjeena neulottu mekko.  Työ oli tehty ylhäältä alas päin eli ensin neulotaan kaularesori, minkä jälkeen valmistuu kirjoneulekaarroke.  Lisäyksiä tehdään muutaman kerroksen ja silmukan välein, joten työ ei onnistu neulekoneella.  Itse olen aina tykännyt perinteisestä Revontuli-paidasta, joka on tässä päivitetty ajan henkeen.  En neulonut mekkoa, vaan neuletakin.  Ohjeen villalangan vaihdoin Katia tencel-cotton -lankaan(33% puuvillaa, 67% lyocelliä).  Huh, miten pitkiä kerroksia riitti kaarrokkeen ulkoreunassa, mutta kainaloihin päästyäni työ helpottui.  Lisäksi kirjoneuletta piti tehdä myös nurjilla kerroksilla. Ihan mukava sohvannurkkaneule.
   


Puuvillaneule.

Revontulineule tänä päivänä.

Tämä kesän alkupuolen helteistä johtuen marjojen pölytys näyttää onnistuneen hyvin.  Lakkoja löytyy suomaisemista hyvin.  Loppuviikosta suunnistan mustikkametsään.
  
Lakkoja matkalla pakastimeen.

Hyvää marjasatoa kaikille!

10 kommenttia:

  1. Onpas hieno Onnenlinnut-työ, blokkien värit sopivat hyvin paneeliin! Lakoista täällä voi vaan haaveilla;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Onnenlinnut matkaa joskus vihreän ystävälle.

      Poista
  2. Hieno riikinkukko-peitto, mukava antaa lahjaksi. Kyllä teit taitavasti kuvioneuleet! Nam, ihanat lakat! Niitä ei meillä ole mutta mustikoita keräsin tänään. Aika hyviä nekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen tyytyväinen siihen, että kyynärpääni antoivat minun neuloa - muutama kerros päivässä. Minä aion suunnistaa mustikkametsään huomenna, jos ei sada. Nyt on tullut vettä kaksi päivää perätysten.

      Poista
  3. Hieno heinäkuun peitto Onnenlinnut! Kiva tuo hirsimökkireunus.
    Kaunis kuvioneule villatakki, minun kädet eivät kestä kutoa, ehkä onnistuisi muutama kerros päivässä, en tiedä en ole kutonut kahdeksaan vuoteen mitään. Nam ihania lakkoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hirsimökistä tulee aina uusia muunnelmia, hyvä niin. Minäkin oli vuosikausia neulomatta, mutta nyt eläkkeellä olen saanut kuntoutetuksi kyynärpäitäni. Hain tänään lisää lakkoja pari kilogrammaa.

      Poista
  4. Voi että on upea tuo peitto. Niin minun mieleeni väritystä myöten. Villatakki taitaa olla taas tulossa muotiin. Näkee jo näitä islantilaisneuleitakin. Nätin olet tehnyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! Villatakki lienee aina muodissa, ainakin minulla. Sitä ei tarvitse kiskoa pois pään yli eli nautin sen käytännöllisyydestä.

      Poista
  5. Komean peiton olet tehnyt. Ompelukoneen aaltotikkaus antaa peitolle ammattimaisen lookin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Peitto sopii vihreän ja luonnon ystäville. Aaltotikkaus on aina varma ja toisaalta helppo tikkaus.

      Poista