sunnuntai 12. heinäkuuta 2020

Sadan vuoden ikäero.


Asu 2-vuotiaalle.
Lapsenlapsemme täytti juhannuksen jälkeen kaksi vuotta, mutta emme päässeet juhlistamaan merkkipäivää Hampuriin.  Ompelin jo keväällä hänelle gollege-asun ja trikoomyssyn, jotka postitin hyvissä ajoin muutamien suomenkielisten lasten kirjojen kanssa.  Tummansinisiä housuja koristavat eriväriset taskut.  Itseasiassa yläosa on pehmeää materiaalia.  Kaikkiin asusteisiin tarvikkeet löytyivät kaapista.  Myssyä koristavat heijastavat tassun kuvat.

Housujen värikkäät takataskut.
Minun kohdalleni on osunut kohtalo, että sukupolvien välit ovat todella pitkät.  Saadessani esikoiseni oma ikäpolveni alkoi saada lapsenlapsia.  Kuitenkin minulla on ollut läheinen linkki edelliseen sukupolveen: äitini nuorin sisko eli lähes 102-vuotiaaksi.  Kesäkuussa hän nukahti ikiuneen ja eilen saatoimme hänet viimeiselle matkalle.  Tämä täti oli minulle läheisin, koska lapsuudessani asuimme hänen kanssaan samassa taloudessa.  Täti oli kiinnostunut lasteni hyvinvoinnista ja lapsenlapseni jouluinen valokuva oli aarteena kirjahyllyssä.  Ihanan ja topakan serkkusarjan  kanssa vietimme ikimuistoisen lähtöhetken tädin muistolle.  

Kiitos, että saimme pitää tädin näin kauan.
Miten sattuikaan: radiossa soi "On jäähyväisten aika".  Hyvää taivasmatkaa tädille kera suojelusenkeleiden. 
   

Sinä odotit kevättä, kesää uutta, 
sen valoa, lämpöä, suloisuutta.
Sait kauneimman, ihanan uuden maan.
Me jäämme sinua kyynelin kaipaamaan.

6 kommenttia:

  1. Ihanat asut♥ Lämmin osanotto!! Onneksi on niitä kultaisia muistoja, jotka vähän lievittävät ikävää! Kauniita kesäpäiviä sinne♥

    VastaaPoista
  2. Osanottoni. Kyllä hän saikin elää pitkän elämän. Toivoisinpa sitä itsellenikin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos osanotosta. Kyllä täti sai nähdä monenlaiset vaiheet Suomen kehityksessä. Koko maailman meno ei viime vuosina enää kiinnostanut, mutta oman seudunpaikallislehden hän luki tarkkaan. Hän myös ymmärsi koronan merkityksen.

      Poista
  3. Lämmin osanottoni.
    Hän sai elää pitkän elämän ja seurata jälkipolven kasvua ja maailman menoa.
    Iloinen asu pikkuiselle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos osanotosta. Tätini sai todella nähdä koko itsenäisen Suomen kehityksen tähän päivään asti eli hän on elänyt Suomen kaikkien presidenttien aikana. Huikeaa.

      Poista