perjantai 3. tammikuuta 2020

Melkein syöty joulumuisto.


Piparilaavu.

Uusi vuosikymmen on alkanut, mutta keittiön pöydällä ovat vielä viimeiset palaset jälkikasvun taiteilemasta piparkakkurakennelmasta.  Aiheena oli tällä kertaa laavu, josta löytyivät jänikset, pöllö, orava, kamelit, kuuset, pensaat, puro, laituri, kivet ja nuotio.  Kaikki olivat kauniisti koristeltuja.

  
Tässä näkyy laavun koristeellinen katto.

Vävypojan taiteilema pupu.
Ennätin ommella joulun alla FQ-mysteerityön tilkkupinnan valmiiksi.  Huh!  Olin kyllä leipääntynyt koko työhön, koska kahdesta eka osasta puuttui käytettävän värin numero.  Toisesella kerralla arvasin sen väärin, jolloin blokeissa on vääränvärinen tilkku.  Kolmannessa osassa tein osia tuplasti (ohjeen mukaan), joista siis jäi puolet käyttämättä.  Periaatteilleni uskollisena kasasin pinnan valmiiksi, mutta en jaksanut enää tasata reunoja enkä tehdä muutenkaan "ykköslaatua", jolloin osa kulmista ei osunut kohdilleen. Niinpä seinävaate sai nimekseen "Väärinymmärretyt harakanvarpaat".  Eivätkös nuo ruskeat kuviot muistuta jälkiä, jollaiset syntyvät harakan taapertaessa hangella.  Taustakankaaksi riitti työssäkäytetty vaaleanruskea kangas.  Tikkauksen ompelin koneella ja reunakantit valmistin kankaiden jämistä.

Väärinymmärretyt harakanvarpaat.

Antoisaa ompeluvuotta ja -vuosikymmentä!

8 kommenttia:

  1. Ihana nimi tilkkutyölle! Hyvää alkanutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimi tuntui sopivalta monien vastoinkäymisten jälkeen. Ehkä tuollainen pätkissä tekeminen ei ole minun juttu, koska osia ei voi sovittaa toisiinsa nähden, kun kasausohje tulee viimeisenä. Hyvää alkanutta vuotta myös Hämeeseen.

      Poista
  2. Taitavia lapsenlapsia! Tosi kiva piparkakkulaavu kaikkine eläimineen. Hauskempi kuin tavanomainen mökki ja kuusi. Minä aloitin, mutta lopetin samantein tuon haastetyön, ei aika riittänyt. Hauskan nimen keksit työllesi. Malli on kyllä kiva, ehkä joskus teen työn.

    VastaaPoista
  3. Niin, mökin tekivät lapset; ainoa lapsenlapsi on vasta 1,5-vuotias. Suunnittelua ja valmistusta on kiva seurata. Ehkä minäkin teen joskus mysteerityön vasta sitten, kun kaikki osat on julkaistu. Silloin blokkeja voi kokeilla sovittaa yhteen.

    VastaaPoista
  4. Hyvä työhän siitä tuli, haasteiden kautta! Ihan mysteerin tekemiseen en minäkään osaa innostua. Muinoin kun tein 365:a, oli sentään lopputulos näytetty. Kylläpäs ovat lapset askarrelleet hauskan piparilaavun!
    Hyvää alkanutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kuvasta ei näe, miten epätarkasti saumat on kohdistettu. Kesken en kuitenkaan jättänyt. Laavu on melkein syöty.

      Poista
  5. Miten hieno piparkakkulaavu. Siis luovuus jatkuu suvussa. En minä ainakaan mitään harakanvarpaita näe tuossa tilkkupinnassa. Kaunis se on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Piparkakkurakennelma on jo perinne. Tilkkutyön kuva on niin pieni, etteivät virheet näy. Uutta tilkkujuttua on jo alulla.

      Poista