sunnuntai 1. heinäkuuta 2018

Uran huipulla.


Peitto pikkumiehelle.

Juhannuksen jälkipäivänä sain WhatsAppiin mukavan viestin kauniin kuvan kera: tyttäreni ja vävypoikamme olivat saaneet yöllä poikavauvan ja tehneet minusta ja miehestäni isovanhempia.  Onnenkyyneleistäni ei meinannut tulla loppua.  Parin päivän kuluttua saimme nähdä pienokaisen Skypessä, vaikka hän kyllä nukkui sikeästi äitinsä sylissä. Reilun viikon päästä matkaamme Hampuriin tutustumaan lapsenlapseemme. - Moni on jo kysynyt, mitä olen ommellut pikkumiehelle.  Keväällä valmistin tilkkupeiton, joka sopinee parhaiten köllimisalustaksi.  Peiton ohje oli niin selkeä, että siinä oli kerrottu jopa, mihin suuntaan saumanvarat silitetään.  Näin ommellen liitoskohtiin ei muodostunut paksuja kangaskerroksia.  Taustakankaaksi löysin paikallisesta kangaskaupasta mielestäni kuosiin ja väreihin sopivan kankaan.  Annoin peitolle nimeksi Kleines Eulennest (pieni pöllön pesä).
   
Peiton kulma.

Saumurilla olen ommellut muutamia vaatekappaleita pikkuiselle.  Kasassa on potkupuku, potkuhousut, puolipotkuhousut ja kolmet vaippahousut.  Siinähän ovat lisänä rikka rokassa.
    
Vaatteita noin 70- senttiselle.

Minulle on tullut Suuri käsityölehti yhtäjaksoisesti vuodesta 1983.  Kaikki vuosikerrat ovat tallessa numerojärjestyksessä.  Aloitin niiden katselun puutarhatöiden lomassa.  Alkupään numerot ovat jo hauraita ja niitä joutuu teippaamaan kasaan. Välistä niistä pomppaa esille töitä, joita olen valmistanut.  Haikeita ja niin nostalgisia juttuja.  Toisaalta kasarivaatteet näyttävät hauskoilta leveine hartioineen ja lepakkohihoineen.  Siellä on myös kangaspuissa kudottavia ohjeita, nypläysmalleja jne.  Olen selaamisessa päässyt vuoteen 1988.  Matka jatkuu.
    
Käsityölehtiä vuodelta 1983.

Hyvää alkavaa heinäkuuta!

10 kommenttia:

 1. Parhaimmat onnittelut tuoreille isovanhemmille! Kaunis köllimisalusta vauvalle ja suloisia vaatekappaleita olet tehnyt.

  VastaaPoista
 2. Onnittelut mummoksi tulemisesta. Suloinen peitto on ihana alusta pienokaiselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Peitto onnistui omasta mielestäni hyvin.

   Poista
 3. Onneksi olkoon isovanhemmillekin! Suloinen peitto ja vaatteet! Teillä on tosi hieno matka tulossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olemme jo nähneet kuvia pienokaisesta Whatsappissa ja kerran livenä Skypessä.

   Poista
 4. Onnea teille kaikille:) Mukavat tuliaiset lähtevät matkaan:)

  VastaaPoista
 5. ONNEA MUMMILLE! Niin nätin peiton teit tulokkaalle. Siitä jää kiva muistokin sitten. Ja nuo vaatteet niin söpöisiä. Minusta tuntuu, että noissa vanhemmissa lehdissä on paljon kivoimpia malleja kuin nykyisissa vai onkohan tämä lukija vanhentunut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti peitolle on käyttöä. Kyllä minunkin mielestä osa vanhoista malleista ovat mukavampia kuin uusissa lehdissä olevat; kai minäkin alan olla niin fossiili.

   Poista