sunnuntai 22. heinäkuuta 2018

Muuttolinnut.

Jooga-alusta.
 Kokeiluni ommella lentäviä hanhia pikatekniikalla on nyt valmis.  Päällystin sillä jooga-alustani, jonka paremman puolen käänsin nyt alapuolelle.  Sitä ennen tikattu peiton kappale toimi lasteni pötköttelyalustana (n. 30 vuotta sitten).  Monta vuotta tikkialusta odotti kaapissa, kunnes keksin käyttää sitä joogamaton päällä pehmusteena.  Kyseessä on siis kierrätystuote ihan nostalgisessa mielessä.  Vanha alusta ja uusi päällinen eivät tietenkään olleet samankokoisia, joten vanhan reunaan ompelin kapeat kaitaleet tikkivuorta, jota oli säilössä kaapin perällä.  Annoin alustalle nimeksi "Mukaansa ei mua ottaneet", vaikka laulussa puhutaankin kurkiauroista.
    
Alustan tausta toimi ennen julkisivuna.


Saariselän hiihtomatkalla aloitin pienen virkkaustyön, joka sekin valmistui auringossa.  Virkkasin kaapissa marinoituneesta puuvillalangasta pyöreän liinan, johon otin mallin italialaisesta lehdestä nimeltään Tricot casa.  Lehti on ostettu n. 15 vuotta sitten Sardiniasta, missä tyttäreni osallistuivat kansantanssifestivaaliin. Huh, Sardiniassa oli yhtä tukahduttavaa koko viikon kuin nyt on Suomessa.  Onneksi saimme eilen sadetta, mistä puutarhani kiittää.
    
Virkattu liina nimeltään Anniversario (Vuosipäivä).

Vanhalle virkkauslehdelle löytyi taas käyttöä.

Lämmintä kesää ja marjaisia retkiä metsiin.

14 kommenttia:

  1. Hieno jooga-alusta tulikin ja aivan ihana tuo liina❤ Aurinkoista kesän jatkoa💕🌞

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Jooga jatkuu taas syyskuussa. Aurinkoista kesää myös sinulle!

      Poista
  2. Hienoa, kun löyssit käyttötarkoituksen lentävät hanhet blokeille. Täällä on tosiaan ollut lömmintä kuin Italiassa konsanaan. Kaunis pitsiliina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, hanhet joogaavat syksystä lähtien kanssani. Samasta lehdestä olen virkannut useita erilaisia liinoja. Työ on helppo ottaa mukaan, koska se ei vie paljon tilaa.

      Poista
  3. Varsin hieno päällys joogamatolle! Pitsiliinan teko olisi minulle aikamoista möngerrystä ihan suomalaisesta lehdestäkin, saati sitten italialaisesta. Sinä osasit tehdä kauniin liinan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! No, olen kyllä opiskellut italiaa kolme vuotta, mutta niillä taidoilla ei kyllä virkata; tein ihan piirroksen mukaan.

      Poista
  4. Hieno joogamatton päällinen! Kaunis virkattu liina, ihanan värinen.

    VastaaPoista
  5. Oikein kivan näköinen peitto, raikas. Tuo pitsiliina tuo niin mieleen ne 60-70-luvun virkkaukset naapurin Tarjan kanssa meidän rappusilla istuen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! olen kyllä itsekin tyytyväinen peittoon. Pitsiliinat ovat varmaan säilyneet samannäköisinä vuosikymmeniä.

      Poista
  6. Hyvän paikan hanhet ovat saaneet! Esittelet tilkkuilua joogaajillekin :)
    Upea liina - kyllä vähän vaatii kokemusta että osaa selvittää ohjeen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on vähän tarkoitus esitellä. Ohje oli tosi selkeä piirros; sanallinenkin ohje oli, mutta ei minun italian taidot riitä sitä tulkitsemaan.

      Poista