maanantai 16. heinäkuuta 2018

Hampurin visiitti.

Hampurin uusin tunnusmerkki: Elbphilharmonie.

Viime viikolla lentää pyrähdimme Hampuriin katsomaan tuota pientä ihmettä, joka teki meistä isovanhempia.  Hellyyttävä poika söi ahnesti, ilmehti unissaankin ja jätti mieleemme unohtumattoman jäljen.  Miten suureksi hän ennättää kasvaakaan, kun tapaamme seuraavan kerran!  Onneksi on olemassa nämä nykyajan yhteydenpitovälineet, kuten skype, joiden avulla voimme seurata pienen ihmisen kehitystä.  -Mikä sattuma, että siskoni pojan perhe sai juuri tyttären: pikkuserkuksilla on ikäeroa vajaa kolme viikkoa.

Kolme sukupolvea käsityksin: mummo, äiti ja lapsi.
Olemme reissanneet Hampurissa lukemattomia kertoja, joten ei ollut suurempaa tarvetta lähteä tutkailemaan nähtävyyksiä.    Kävimme kuitenkin pienellä ajelulla Elbellä ja katsoimme läheltä uusimman Hampurin kuuluisan rakennuksen eli konserttitalon (Elbphilharmonie).

Konserttitalon silhuetti on erikoinen ja kohoaa 110 metrin korkeuteen.
Leijonakuningasta on esitetty tauotta monta vuotta Elben rannalla.

Hampurin satama kertoo tarinaa Hansakaupan ajoilta.

Kävin toki hiplaamassa käsityötarvikkeita.  Askartelukaupoista lempipaikkani on Idee, mutta tällä kertaa en löytänyt sieltä mitään.  Karstadin kangasosastolta mukaan lähti muutamia tilkkutyökankaita ja pätkävärjättyjä tikkauslankoja.  Sitten onnistuin löytämään käsityölehden, joka oli täynnä ihania mekkoja.  Siispä piti vielä ostaa mekkokangas.  Matkalaukkuun mahtui vielä pari askartelulehteä.  Mistähän mahtaa johtua, että lehdet ovat Saksassa edullisempia kuin Suomessa!
   
Materiaalia tilkkutöihin.

Trikoinen mekkokangas ja pätkävärjättyjä tikkauslankoja.

Virikelehtiä.

Kiitos matkaseurasta.

10 kommenttia:

  1. Aika erikoinen tuo uusi konserttitalo. Onko yläkerroksissa asuntoja vai toimistoja? Olisiko Saksassa lehdillä kevyempi arvonlisävero kuin Suomessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on. Esitteessä kerrotaan, että rakennuksessa on useita konserttisaleja, hotelli, ravintola ja näköalatasanne (näkyy kuvissakin). Mikähän mahtaa olla hotellihuoneen hinta! Verotus saattaa selittää hinnan.

      Poista
  2. Onnittelut! Konserttitalo on kyllä erikoisen näköinen:)

    VastaaPoista
  3. Onnittelut pikkuruisesta!
    Ostan aina reissuilta kasapäin (lähinnä sisutus)lehtiä, hinta noin kolmannes Suomen hintatasosta. Johtunee valtavista painosmääristä, painokustannukset lehteä kohden olemattomat Suomeen verraten. Valtakielillä muutenkin isommat markknat, suomenkielisiäei myydä kovon laajalto. :o)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hyvä kuulla, että joku muukin ostelee lehtiä. Varmasti nuo painosmäärät vaikuttavat hintaan.

      Poista
  4. Onnea! Ihana matka ja maltilliset ostokset - sinullakin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Reissut ovat yleensä aina antoisia, mutta hyvä on myös tulla kotiin. Tällä kertaa olisin voinut ostaa reilumminkin, kun mies oli roudaamassa matkalaukkua. Ostin toki myös valmisvaatteita, kun sopivia osui kohdalle.

      Poista
  5. Ihana käsikuva! Onneksi olkoon!
    Arkkitehdit haluaa kovasti tehdä maamerkkejä - kyllä tästäkin varmasti Hampurin tulee tunnistamaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Käsikuva kertoo sukupolvien välisestä jatkumosta. Varmaan Hampurin erikoisin rakennus, itse kyllä arvostan Speicherstadin (kaupunginosa) vanhoja punatiilirakennuksia, joiden seinämiin tulvavedet ovat piirtäneet merkkejään; niitä pidetään niin suuressa arvossa, että niihin ei saa kiinnittää edes mainoksia.

      Poista