perjantai 18. marraskuuta 2016

Kortteja ja kransseja.

Kortteja lapsille.

Marraskuun alkuun osuu lähipiirissäni monta merkkipäivää oman syntymäpäiväni ja isänpäivän lisäksi.  Tänä vuonna serkkuni vaimo täytti tasavuosia.  Niinpä huomasin entisen korttivaraston huvenneen, joten kaivoin esille korttitarvikelaatikon ja kasasin parikymmentä uutta korttia.  Ennätin jo postittaa muutamia ennen kuin muistin kuvata niitä.  
    
Onnittelukortteja.

Kukkakortteja.
 Mieheni muisti minua erikoisella syntymäpäivälahjalla: hän oli ostanut Huutokaupat.com:sta laatikollisen vetoketjuja, jotka minä sain lahjaksi!  Hah-haa! Mainio lahja.  Kyllä niistä on parikymmentä kappaletta jo käytettykin.  Osan vetoketjuista ripustimme seinälle, osa jäi laatikkoon, kun ne eivät mahtuneet seinälle.  

Vetoketjuseinä.
Minun syntymäpäivän ja isänpäivän kunniaksi vierailulla ollut tytär muokkasi leipomastani kakkupohjasta kauniin tuotteen.  Koristeena on kuivattuja hibiskuksen kukkia, jotka ostin Malagan kauppahallista.

Herkullinen kakku.

Monta viikkoa sitten valmistin pussukan ruusupeitosta jääneistä tilkuista.  Harjoittelin siihen vapaata tikkausta, mutta ei se homma vieläkään tuntunut olevan hallussa.  Harjoituksia täytyy jatkaa.

Pussukka omaan käyttöön.
Eurokankaassa oli tarjolla italialaisia villakangaspaloja.  Pari niistä tarttui mukaan ja toisesta muokkasin itselleni hameen.  Kaavan piirsin Suuri käsityölehdestä.  Takakappaleen saumoihin lisäsin laskokset antamaan liikkumaväljyyttä.
   

Villakangashame, sukkahousut Virosta.

Viime maanantaina sain kansalaisopiston opettajalta lainaksi solmulaudan, joka on ollut käytössäni muutamia päiviä.  Olen valmistanut kolme kranssia, joihin olen upottanut kaikkea sitä, mitä jää tähteeksi vuosien saatossa käsitöistä: poppanakudetta, eripaksuisia paperinaruja, villalankoja, nauhalankaa, puuvillalankoja, purettu neulemyssy...Kuinkahan monta kranssia vielä ennätän tehdä!!
   
Solmulaudalla tehtyjä kransseja ja solmulauta.
Eihän Andalusian matka olisi ollut mitään, jos en en olisi ennättänyt piipahtaa kangaskaupassa.  Rondan kaupungista löysin kaksi tilkkutyökangasta (sininen työ on seuraava) ja Sevillasta kukallisen hamepalan, joka odottaa seuraavaa kesää.
   
Kaksi tilkkutyökangasta ja hamekangas.
Kiitos, jos jaksoit lukea ja kiitos kivoista kommenteista!

6 kommenttia:

 1. Noi vetoketjut, voi ei, ihanaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivoisikohan joku muu vastaavaa lahjaa...

   Poista
 2. Minä ainakin tahtoisin. Olisikin niin hoksaava puoliso :( Muutes, minullakin oli synttärit isänpäivänä. Ollaankos ihan samiksia? Kiitos muuten osallistumisestasi arvontaani. Katselin tuossa kuvia Andalusian kierrokseltasi, osittain tutulta näyttää...ja mukavia kankaitakin toit matkamuistoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mieheni on aina kannustanut minua käsityöjutuissa ja tekee kehyksiä ym. apuvälineitä tarpeen mukaan. Syntymäpäiväni on jo 9. päivä, mutta aina se yhditetään isänpäivään. Nyt toivon arpa-onnea.

   Poista
 3. Kylläpäs olet tehnyt monenmoista kivaa ja kaunista! Vetoketjut on aivan huikea lahja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Lahja on tosi mieluinen, eipähän tarvitse aina haikailla, että muuten olisin jo tehnyt, mutta vetskari puutttuu...

   Poista