perjantai 2. joulukuuta 2016

Joulu lähestyy.

Joulukortteja. 

Tänä vuonna tein joulusiivoukset jo marraskuussa: kaapit on siivottu, yläpölyt pyyhitty jne.  Eteen päin mennään viikkosiivouksen voimin ja jouluviikolla vaihdan lattioille puhtaat matot.  Nyt on siis hyvää aikaa "sotkea" kotia eli askarrella ja leipoa.  Toki sain valmiiksi joulukortit, joihin käytin aikaisemmin ostettua materiaalia.  Laatikosta löytyi hyvin marinoituneita kuvakankaita kaksin kappalein ja Hyvä Joulua -tekstejä, vain korttipohjat olivat lopussa.  Kiinnitin kankaat liimaharson avulla korttipohjiin.   Askartelin kortteja 43 kappaletta.
     
Kranssi jätemateriaalista.
Koska minulla oli lainassa solmupuu, sitä piti hyödyntää tarpeeksi.  Siispä väkersin vielä yhden jouluisen kranssin, mutta samaan syssyyn syntyi myös keltasävyinen kranssi - pääsiäiseksi. Punaisessa kranssissa käytin kaapeissa lojuneita paperinarun pätkiä, keltaisessa sekoitelankaa ja poppanakudetta.  Pitää näköjään aloittaa ajoissa tuo kevätaskartelukin!

Keväinen kranssi.

Viime talvena ostoskoriin oli eksynyt kaksi kerää Novitan Heijastus-lankaa.  Siinä on mukana heijastavaa kuitua.  Neuloin langasta baskerimallisen päähineen.  Lanka loppui muutamaa kerrosta ennen päälaella, mutta käytin lopetukseen lankakerien jämiä moninkertaisena.  Erilainen lanka jäi piiloon tupsun alle.  Tupsuksi laitoin turkis-hiuslenkin, sekin on ollut käytössä.  Kiinnitin tupsun siten, että sen voi poistaa pesun ajaksi.
    
Myssy Heijastus-langasta. 

Joulumuorin pajassa on valmistunut monta pientä juttua, jotka yritän postata jouluaattona.  Eilen aamulla vielä värjäsin kankaita Emo-tuotteen väreillä.  Näistä suikaleista syntyy vielä jotakin...

Aurinkovärjättyjä puuvillakankaita.

Kävin mieheni kanssa kuuntelemassa Teemu Roivaisen Jouluenkelit-konsertin.  Teemun kanssa musisoivat Suvi Aalto ja Camilla Backman sekä kaksi soittajapoikaa.  Konsertti oli mahtava kokemus.  Kaikilla laulajilla on aivan huikea ääni.  Lisäksi he osaavat soittaa monia instrumentteja.  Ohjelmisto oli tosi monipuolinen uusine ja vanhoine (jopa renesanssimusiikkia) joululauluineen.  Ihailemani tangokuningas osaa laulaa hienosti myös taustoja.  Kannattaa mennä konserttiin, jos osuu omalle paikkakunnalle.

14 kommenttia:

 1. Voi, miten paljon kaunista olet saanut aikaan. Joulusiivoussuunnitelma vaikuttaa hyvälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia! Värjäsin äsken lisää kangasta ja ups! Onnistuin kaatamaan tiskipöydälle punaisen värin, joka valui pestyjä kaapin ovia pitkin kohti lattiaa!

   Poista
 2. Täälähän on jo joulutuhinat täysillä käynnissä! Kaikkea kivaa olet tehnyt ja värjätyt kankaat ovat kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Yritän välttää viime tipassa tekemistä, mutta nyt jumittaa hartioita, kun olen tuhonnut värjättyjä kankaita.

   Poista
 3. Vautsi miten kivoja kortteja teit. Nuo kranssit myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tein ne sarjatyönä, nyt pitää kirjoittaa kortit, että saan joskus postittaa ne.

   Poista
 4. Ihanan aikaansaapa olet! Niin paljon ehdit kaikenlaista kaunista ja kivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, eläkkeellä olen "päiväjoutilaana". Onneksi terveyttä on riittänyt, että jaksan puuhastella.

   Poista
 5. Kauniit sävyt värjäämissäsi kankaissa! Haaveilin minäkin Teemun konsertista, mutta niin vain jäi menemättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Joulukonsertteja on varmaan monia, joten johonkin niistä voi vielä mennä.

   Poista
 6. Olet ollut ahkera noiden korttien kanssa, minä tunnustan menneeni siitä missä aita on matalin, ostin painetut kortit kierrätyskeskuksesta ja niillä mennään tänä jouluna.
  Kranssit on iloiset ja tuo keltainen hörhellys sai minut nauramaan, näytti ihan vaniljajäätelöltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, että kierrätyskeskuksesta on löytynyt kortteja. Niiden mukana joulutervehdys on aina arvokas. Kiitos, jos tykkäsit hörhellyksistä. Niitä oli niin terapeuttista tehdä.

   Poista
 7. Kaikkea ihanaa olet taas tehnyt. Itsekin tein Heijastus-langasta itselleni pipon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pipostani puuttuu vielä vuori, tunnustan.

   Poista