torstai 3. marraskuuta 2016

Andalusian kierros 2.

Näkymä Sevillan kadulta.

Matka jatkui Cordobasta Sevillaan, missä olimme peräti kaksi yötä.  Kaupungille antavat oman leimansa rakennukset, jotka ovat valmistuneet Sevillan maailman näyttelyyn.  Hotellimme oli aivan joen rannassa, minkä ylitettyämme olimme näppärästi vanhassa kaupungissa iltakävelyllä.  Hotellin kattoterassilta kaupunki näyttäytyi kauniina iltavalaistuksessa.  
    
Plaza Espana.

Aamupäivän kierroksen aloitimme tutustumalla Plaza Espanaan, missä kaarenmuotoisen rakennuksen seinässä on kaikista maakunnista kertova "taulu".  Suuren ovaalipihan poikki kulkevan puron voi ylittää monia koristeellisia siltoja pitkin.  

Kuvakertomus Sevillasta.
Kävelimme ihmettelemään Metropol Parasolia, jota sanotaan Sevillan sieniksi.  Se on maailman suurin puinen rakennus, jossa on käytetty toki metallitukia, mutta puuelementit on on toimittanut suomalainen Finnforest.  Espanjan siirtomaat irtautuivat emämaasta vuonna 1929, minkä kunniaksi Parasol on rakennettu.  

Sevillan sienen rakennelmaa.

Sienten pienoismalli ei tee oikeutta rakennelman monimuotoisuudelle.

Katedraalissa saimme nähdä Kristoffer Kolumbuksen haudan.  Vainajan todenperäisyys on varmistettu DNA-tutkimuksella.  Kirkon torni on entinen minareetti eli täälläkin näkyi, miten kristinusko syrjäytti muslimien vallan.  

Katedraalin loistoa.

Kolumbuksen hauta.
Tapas-lounaan aikana meitä viihdytti kolme flamenco-tanssijaa, laulaja ja kitaran soittaja.  Kiertelimme vielä Real Alcazarin kuninkaallisessa palatsissa ja puutarhassa.  Helteinen sää (+31 astetta) alkoi jo väsyttää.

Kuninkaallinen palatsi.

Kauppiaiden suojelija.

Matka jatkui kohti länsirannikkoa.  Kävimme tutustumassa viinitilaan Jeresin kaupungissa, mikä tunnetaan sherryn valmistuksesta.  

Viinitilan opaste.

Kaunis kuja viinitilalla.
Saavuimme Cadizin kaupunkiin uutta, viisi kilometriä pitkää siltaa pitkin.  Kaupunki sijaitsee aivan niemen kärjessä ja se on Euroopan vanhimpia.  Foinikialaisten asutusta on löytynyt 3000 vuoden takaa.  Kävelykierroksen aikana näimme Torre Taviran palatsin tornin, useita kirkkoja ja paikallista torimyyntiä.  Iltakävelyllä palasimme vielä niemen kärkeen katsomaan auringonlaskua Atlanttiin.  Taivas loisti upeissa väreissä.  
Fiikus oli mahtavan kokoinen.

Atlantin tyrskyjä Cadizissa.

Kirkkoja Cadizissa.

Auringonlasku Atlanttiin.
Viimeinen kokonainen päivä alkoi matkalla vuoristoteitä pitkin Rondan kaupunkiin, joka sijaitsee rotkon reunalla.  Kaupunkia on ollut helppo puolustaa, koska vihollisen saapumisen on nähnyt jo kaukaa.  Kylläpä näköalat olivat huikeat.  Palasimme lähtöpisteeseen eli Malagaan.  Vielä oli näkemättä Picasso-museo.  Meille jäi hetki omaa aikaa ennen lähtöillallista.
    
Rondan rotkomaisemaa.

Kaunista Rondaa.
 
 
  Lähtöaamuna kiersimme kolleegani kanssa Malagan kauppahallin, mistä löysimme kivoja kotiintuomisia: sahramia, pähkinöitä, hibiskuksen kukkia, suklaata, chiliä, savustettua paprikaa ja rusinoita.  Kävimme vielä hotellin kattoterassilla ihailemassa kaupunkinäkymiä.  Sitten olikin aika suunnata kohti lentokenttää, mistä Norwegianin lento toi meidät kotimaahan.  
    
Malagan kauppahallin herkkuja.

Matkan anti oli melko runsas.  Luonnontieteilijän tietomäärä Espanjan historiasta kasvoi varmasti moninkertaiseksi, kiitos hyvän opastuksen ja elävän kerronnan.  Lisäksi samalla matkalla näki monta eri kohdetta. Matkan järjestelyt toimivat hienosti.  Haittapuolena oli tietysti jatkuva siirtyminen paikasta toiseen ja siitä johtuva väsyminen.  Lisäksi olen aina nukkunut huonosti vieraassa paikassa ensimmäisen yön ja uusia hotelleja riitti...   

Näkymä Malagassa hotellin kattoterassilta.
Kiitos mielenkiinnosta, jos jaksoit matkustaa kanssani.   

6 kommenttia:

 1. Ihana kiertomatka, kiitos siitä.
  Kauniita paikkoja ja mielenkiintoista nahtävää, ihan tekisi mieli lähteä itsekin tuolle kiertomatkalle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että pidit matkasta. Näimme todella kauniita, historiallisestikin merkittäviä paikkoja. Matkatoimistoilla näyttää olevan ko. kiertomatkaa myynnissä.

   Poista
 2. Kiitos mukavasta matkakertomuksesta! Andalusian kierros on ollut meilläkin mielessä... Tykkään kyllä kiertomatkoista kun silloin näkee niin monenlaista. Helpoin oli ehkä jokiristeily kun hotelli kulki mukana:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, oli aika rasittavaa, kun hotelli vaihtui joka yöksi. Itse olen ollut kahdella risteilyllä ja mukavuutta tosiaan lisäsi se, että hotelli kulki mukana.

   Poista
 3. Ihania matkakuumetta nostavia kuvia!

  VastaaPoista