sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Syötimme norsuille porkkanoita.
Värien, veden ja musiikin iloittelua Planten un Blomenissa.

Syysmatkamme suuntautui Hampuriin, missä vanhin tytär on nyt ollut töissä helmikuun alusta.  Matkaseurana minulla olivat mieheni, siskoni tytär ja tämän 11-vuotias poika.  Nuori mies oli itse etsinyt Hampurista Lego-kaupan, joka tietysti tutkittiin tarkkaan.  Eka päiväksi meillä oli liput Miniatur Wunderlandiin, joka on nähty ties miten monesti, mutta aina sieltä löytyy katsottavaa.  Pienoismaailmassa on valtavasti pikkuruisia yksityiskohtia, päivä ja yö vaihtuvat, autot ajavat kolareita jne.  Rakennelmat on värkätty taitavasti, mutta unohtamatta huumoria.

Kolari pienoismaailmassa: trakrori ajoi talon seinään.

Valotolppa kasvaa autosta!

Tässä pelastetaan hukkunutta.

Öinen Las Vegas minimaailmassa.

Illaksi menimme Planten un Blomeniin katsomaan valo- ja vesiurkushowta.  Puolen tunnin musiikillinen show on joka kerta yhtä vaikuttava: erivärisiksi valaistut vesisuihkut tanssivat ilmassa musiikin tahtiin.  Esitykset ovat ilmaisia.  En tiedä, kyllästynkö valoshow-esitykseen koskaan.
   


Puolen tunnin musiikkinautinto.

Meillekin avautui yksi kohde ensimmäistä kertaa, nimittäin Hagenbeckin eläintarha.  Norsuille saa syöttää vihanneksia ja hedelmiä, joita myydään tuloportilla.  Ne olivat loppuneet, mutta onneksi olimme varautuneet omalla porkkanapussilla.  Olipa huikea kokemus, kun norsu nappasi jättiläiskärsällään porkkanan puolikkaan kämmeneltä.  Eivät sormet kelvanneet.  Kiertelimme varmaan nelisen tuntia, jolloin ehdimme nähdä lähes kaikki eläimet.  Hagenbeck on siitä kuuluisa, että siellä eläimet on pyritty sijoittamaan mahdollisimman luonnonmukaisiin olosuhteisiin.
   
Norsu nappasi porkkanan mieheni kädestä.

Flamingoja.

Hoitaja ruokki pelikaaneja.

Pingviinit ovat hellyttäviä.

Halusimme näyttää siskon tyttärelle koko Hampurin, mikä tapahtuu parhaiten St. Michelin kirkon tornista.  Käytimme hissiä muistellen nauraen sitä kertaa, jolloin kiipesimme portaat ylös jalkaisin.

St. Michelin kirkon upea lasimaalaus.
Sää suosi matkaamme, sillä sadetta oli vain pienen hetken. Iho nautti ilmakylvyistä.

Kyllä tarkenee.
Kävelimme myös vanhan Elbe-tunnelin läpi molempiin suuntiin.  Jalat olivat kovassa käytössä, sillä parhaana päivänä tyttäreni kännykän askelmittariin kertyi yli 27 000 askelta.  Kävimme myös pikaisesti Reeperbahnilla päiväsaikaan.

Elbe-tunneli kulkee Elben alitse.

Beatles-patsaat soittavat Reeperbahnilla.
Speicherstadtin kanavat muistuttavat Hansa-ajasta.

Hampuri on satamakaupunki.

Hampurista löytyy kivoja ostospaikkoja.  Eräs lempikauppojani on C&A-tavaratalo.  Mukaan tarttui puuvillapusero, kasmirneule ja pari neuletta miehelleni. Tutkimme toki pikaisesti Pimkien, New Yorkerin ja Orsayn sekä ostimme Karlstadista suklaaherkkuja.   Kävimme myös kangaskaupassa nimeltään Frau Tulpe, mistä ostin kolme tilkkutyökangasta: pöllö-, maatuska- ja oravakankaat.  Pidän eniten tuosta keskimmäisestä kankaasta.

 
Kangasostokset.

Rouva Tulppaanin käsityöliike.


8 kommenttia:

 1. Näyttää olleen mukava reissu teillä, kiva kun laitoit kuvia nähtäväksi:)

  VastaaPoista
 2. Näyttääpä hienolta matkalta ja paljon olette nähneet ja kokeneet! Hienot kankaat löysit, pidän tuosta vasemmanpuoleisesta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Pöllökangas on aina ajankohtainen ja pienikuvioisena se on helppo yhdistää muihin kankaisiin.

   Poista
 3. Hampuri onkin kokematta, kiitos kuvista! Mukavia kankaita valitsit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa visiteerata. Näyttää olevan enemmänkin sääntö kuin poikkeus, että eksyn reissussa kangaskauppaan.

   Poista
 4. Ihania kuvia Hampurista. Olen käynyt siellä vain kerran, mutta muistan nähneeni myös tuon valo- ja vesiurkushown. Se oli todella upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Menkää ihmeessä käymään Hampurissa, tytär voi toimia oppaana.

   Poista