torstai 8. syyskuuta 2016

Kesäkäsitöitä.


Omenasatoa.
 Kylläpä tänä kesänä tuli hyvä sato metsästä ja puutarhasta.  Välivuoden jälkeen omenapuut tuottivat runsaan sadon, josta on ollut kiva antaa omppuja muillekin.  Itse olen keitellyt niistä mehua ja omenasosetta sekä omena-puolukka-hilloa.  Jääkaapissa on myös ollut tarjolla tuorepuristettua omenamehua.  Parin viime viikon aikana olen kantanut metsistä monta korillista karvarouskuja, mutta myös mustatorvisieniä, tatteja, vaaleita orakkaita ja hieman kanttarelleja.
   
Delfiinejä pitkäpistotyössä.

Joskus komeron nurkkiin jää pyörimään käsityö, joka ei näytä valmistuvan koskaan.  Vaatehuoneen pimennoista kaivoin siivotessani kaksi keskeneräistä työtä, jotka sain valmiiksi kesän aikana.  Toinen näistä on pitkäpistotyö, jonka olen aloittanut n. 20 vuotta sitten.  Se jäi kesken, koska kirjontaan käytetty villalanka pölisi ja ärsytti silmäluomiani.  Nyt vein työn kesämökille ja jatkoin sitä ulkona vähän kerrallaan.  Onneksi olin merkinnyt lankojen värit numeroilla.  Työ esittää delfiinejä.  Mieheni askarteli siihen kehykset, jotka maalasin sinisiksi.
    
Villatakki talvipakkasiin.

Toinen keskeneräinen työ oli villapuseroksi suunniteltu tekele, josta oli valmiina takakappale ja n. 15 cm etukappaletta.  Eteen olin aloittanut intarsianeuleena pöllöä, mutta purin etukappaleen kokonaan ja muutin neuleen villatakiksi.  Etsin jostain vanhasta lehdestä pintaneuleen ohjeen.  Neuloin molemmat etukappaleet rinnakkain, koska löysin kahdet samankokoiset puikot; samoin hihat.  On muuten kätevää, kun ei tarvitse laskea kavennuksia ja levityksiä.  Lanka on Seitsemää veljestä ja sitä jäi jäljelle kokonaiset kaksi metriä. 
    
Kello etsii vielä paikkaansa.

Kesämökillä olemme kaivanneet yhtä seinäkelloa.  Niinpä ostin askartelukaupasta pahvipohjan ja koneiston.  Pohjustin ruskean aihion ensin valkoisella paperilla ja päällystin sitten kuviollisella paperilla (ostin paperin Münchenistä) liimalakan avulla.  Numeroiden paikoille liimasin tarroja, joita löytyi askartelulaatikostani.  Kellosta tuli sen verran hieno, että se sai jäädä kotiin.
   
Kotelo kuulokkeille.
Kuuntelen paljon musiikkia kotona ja autolla ajaessa, mutta käytän harvoin kuulokkeita.  Lento- ja junamatkoilla ne ovat kyllä tarpeelliset, mutta usein unohtuvat jonnekin.  Niinpä ompelin kuulokkeita varten pienen rasian.  Jospa muistaisin ottaa sen mukaan seuraavalle matkalle.

Kiitos kommenteista!

10 kommenttia:

 1. Oletpa paljon ehtinyt tehdä ja upeita töitä!
  Tänä vuonna on tosiaan omenoita ja sieniä tullut paljon säilöttäväksi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aikaa noiden töiden tekemiseen on kulunut koko kesä!!

   Poista
 2. Toi delfiinitaulu on aivan ihana!

  VastaaPoista
 3. Kaunis villatakk! Itsellänikin on noita keskeneräisiä, pitäisiköhän ottaa oppia sinusta ja tehdä ne valmiiksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä valmiiksi tehdystä työstä tulee hyvä mieli. Vaatehuoneessa on vielä ainakin yksi villapaita (miehelleni) ja kirjontatyö kesken...

   Poista
 4. Kaunis delfiinitaulu ja villatakki on ihana! Kello on kaunis ja kuulokepussi kätevä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pian varmaan paksulle villatakille on käyttöä.

   Poista
 5. Kylläpäs olet saanut valmista aikaan! Minullakin taitaisi löytyä keskeneräisiä villapuseroita... Omenoita on nyt ihan riittävästi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Omenoita on tosiaan riittävästi. Edes tuuli ei saanut kaikkia puussa olleita omenoita alas.

   Poista