perjantai 1. tammikuuta 2016

Rakkaimmat joululahjat.

Tyttären koristelemia pipareita.
 Uusi vuosi 2016 on alkamassa. Toivon, että kädet suovat minulle ilon tuottaa jotain kaunista edes silloin tällöin. Vanhat [ja uudet] rasitusvammat haittaavat harrastuksiani ja niitä joutuu hoitamaan kylmä- ja kipugeelillä sekä levolla. Välistä silmäluomien pölyherkkyys pakottaa käyttämään suojalaseja tai luopumaan joistakin materiaaleista.

Kirjoittelen tätä blogia eka kertaa uudella läppärillä. Tämä on Lenovo-merkkinen. Minulle oli ihan yllätys, miten nopeasti kone voi aueta. Vanhan ja uskollisen entisen läppärin käynnistämiseen kuluvana aikana ennätti vaikka käydä tamppaamassa maton! Vielä tämän kanssa on opettelemista, en esim. osannut kirjautua kirjaston sivuille.
   
Avaruusalus.

Tähtien sota -teemalla piparkakkurakennelma.

Lapset olivat jouluna kotona, koska ovat äitinsä kanssa jouluihmisiä. Nyt kaikki ovat palanneet omille opiskelu- ja työpaikkakunnilleen. Lapset leipovat joka vuosi piparkakkutalon; tällä kertaa teeemana oli "Tähtien sota". Yhdessä puuhastelu on antoisaa, ja kukin saa käyttää luovuuttaan. Egypti-teemasta lähtien piparkakkurakennelmassa on ollut joka vuosi pojan taiteilema arjalainen kameli. Toinen perinnejuttu on Trivial pursuit -pelin pelaaminen pukkia odotellessa.
     
Rakkaimmat joululahjat.
   
Kuvasin itselleni mieluisimmat joululahjat. Mieheni yllätti minut ostaessaan Kalevalakorvakorut, jotka kuuluvat Euran sydän -sarjaan. Ostin vastaavat kaula- ja rannekorut eläkelahjakortilla pari vuotta sitten. Materiaali on harjattua pronssia. Vanhin, saksalaistunut tyttäreni toi jättivalkosipulin [ja mausteita] Münchenistä Wiktualmarktilta, joka on keskiaikainen tori ja josta aina ostan jotain käydessäni Münchenissä. Nyt tytär muuttaa uuteen työpaikkaan Hampuriin. Hän toi myös Dr. Hauschkan vartalovoiteen. Keskimmäinen lapsista oli ostanut Arabian Taika-kannun. Nuorimmainen antoi lahjaksi jättikupin Indiskasta, jotta muistaisin juoda riittävästi vettä päivittäin. Kiitokset, rakas perhe. Lahjat on valittu sydämellä.
  
Mohairneuloksesta ommeltu tunika.
Nuorempi tytär oli kulkenut Eurokankaan ohi ja mukaan oli tarttunut tummansinistä villaneulosta kauniine palmikoineen. Leikkasin siitä suoralinjaisen tunikan, joka oli nopea ommella saumurilla. Keksin koristella vaatteen pienellä taskulla.

Oikein hyvää ja onnentäyteistä vuotta 2016!

Lämpimät kiitokset kommenteista!

4 kommenttia:

 1. Nuo yhteiset perhejoulut on niin mukavia ja mieltä lämmittäviä piparitalkoineen:)
  Neuloksesta ompelmasi tunika sopii sinulle hyvin:)

  Hyvää ja mukavaa uutta vuotta sinullekin, toivottavasti vaivasi antavat edes vähän tehdä käsitöitä.
  Nyt pahus harmittaa kun en huomannut katsoa Karnaluksia, olisihan sinnekin voinut tehdä tilauksen:) Tehty mikä tehty, ehkä unohadan asian kun saa paininjalan kotiin ja pääsen taas käyttämään sitä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää alkanutta vuotta. Pääasiahan on, että työvälineet ovat kunnossa.

   Poista
 2. Aivan superhienoja pipariluomuksia! Niin hieno joulu!
  Mukavaa uutta ompeluvuotta sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa ompeluvuotta myös sinulle. Nyt olisi kiva ommella jotain uutta vaatetta itselleni, tarvikkeita kyllä löytyy.

   Poista