sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Pakkaspuuhia.

Kylläpä pakkanen tuntui kestävän ikuisuuden. Huolimatta siitä, että mittari näytti -25 ja -31 Celsiusasteen välillä olevia lukemia, pukeuduin joka päivä monikerroksisiin ulkotamineisiin ja kävelin vähintään kolme kilometriä. Nautin myös siitä, että liikunta- ja muut harrastusryhmät käynnistyivät. Tosin autoni ei käynnistynyt parina pakkaspäivänä. Hetken mietittyämme huomasimme, että akku on originaali eli on palvellut minua 11 vuotta. Siispä akun vaihtaminen oli edessä ja nyt auto starttaa hienosti.
    
Trikoinen yöpuku.

Työpöydällä olevasta trikoonipusta valitsin yhden kirjavan ja yhden yksivärisen kankaan. Niistä surauttelin saumurilla yöpuvun. Resori, jolla koristelin myös taskujen reunat, löytyi kaapista. Oranssi väri ei ole minun värikartasta, mutta yleensä nukun silmät kiinni. Mitähän varten tein yöasuun taskut! Laittaisinko sinne unihiekkaa?
    
Myssy ja tuubihuivi.

Television ääressä kaivoin viime talvena aloitetun neuleen. Myssy oli jo valmiina, mutta ompelin siihen trikoovuorin, että tuuli ei mene läpi niin helposti. Tuubihuivikin valmistui. Paljettilangan (King Colen Galaxy) ostin reilu vuosi sitten Oulun käsityömessuilta. Sain hieman bling-blingiä.
   
Karvan ja langan symbioosi.
Sain myös käytetyksi vähän vanhoja lankoja villaneuleeseen. Ennen joulua piipahdin kolleegani kanssa ostoksilla ja huomasimme neuleita, joihin oli lisätty turkista. Niinpä poikkesimme käsityökauppaan, mistä mukaamme läksi kauniin harmaata keinoturkista. Leikkasin siitä takin etu- ja takakappaleet sekä kauluksen ja taskut. Neuloin loivan peplumhelman, hihat, napituskaitaleet sekä taskun ja kauluksen reunusnauhat. Lanka on jäänyt tähteeksi kirjoneuleesta 80-luvun alusta, merkki on Pirta Purppuri. Eipä siinä ollut onneksi viimeistä käyttöpäivää.

Kiitos kommenteista!

6 kommenttia:

 1. Kivoja ovat kaikki. Varsinkin alimmainen neuletakki on tosi hauska!
  Ennenkuin luin tekstin niin ihmettelin miksi yöasussa on taskut mutta ajattelin että ehkä selitys sille löytyy;) Unihiekkaa on hyvä ripotella taskuihin varmuuden vuoksi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäsit. Unihiekka olisi joskus tällaiselle "kuuhullulle" tarpeen, kun täyden kuun aikaan saatan valvoa kuu-ukon kanssa kilpaa.

   Poista
 2. Onpa hienoja käsitöitä! En ole ennen nähnytkään, että turkista voi yhdistää neuleeseen. Kiva idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näiden materiaalien yhdistelmiä näkyy kaupoissa ja lehtien palstoilla. Ei siis ole oma idea.

   Poista
 3. Niin nättejä olet ahertanut. Tosi kiva tuo yöpuku varsinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakkasella ennättää tehdä, kun ulkona ei tarkene olla pitkään.

   Poista