lauantai 14. syyskuuta 2024

Elokuussa matkalla 1.

 

Kyllä vanhoissa autoissa on tyyliä.

Kolmas reissumme tälle kesälle suuntautui Lounais-Suomeen.  Suuntasimme Marin nokan kohti Jyväskylää, missä poikkesimme ystäväni luona kahvilla ja päivittämässä kuulumiset.  Matka jatkui kohti automuseota eli Mobiliaa Kangasalla.  Kyllä linja-autot toivat oman nuoruuden mieleen.  Entäpä ne presidenttiemme upeat edustusautot.  Vahanuket niiden vierellä olivat niin aidon näköisiä.

Kuka onkaan menossa auton takapenkille!

Seuraava kohde oli Visavuori, missä tutustuimme kuvanveistäjä Emil Wikströmin taiteilijahuvilaan.  Hieno rakennuskompleksi ja upealla paikalla.  Kukapa ei muistaisi vaikkapa Helsingin rautatieaseman lyhtyjä.  Yksi alkuperäinen lyhty oli näytillä.

Wikströmin huvila, upea.

Ateljee.

Samalla katselimme toisessa rakennuksessa Emil Wikströmin pojanpojan Kari Suomalaisen piirroksia.  Niistä tulee aina niin hyvälle tuulelle: miten joku on aina osannut sanoa muutamalla kynän vedolla politiikasta ja muusta maailman menosta niin osuvasti!

Kari Suomalaisen tuttua käsialaa.

Parolassa vierailimme Panssarimuseossa, missä sattui samana iltana olemaan yhteislaulutilaisuus.  Ihmettelimme panssariajoneuvojen määrää, osa omia, osa sotasaaliiksi saatuja. Pasiin pääsi myös sisälle.  Toivottavasti Suomen ei tarvitse käyttää noita milloinkaan.

Panssariajoneuvoja oli esillä kymmenittäin.

Sitten poikkesimme Nummella kauppaan, jonka nimi on Kasvihuoneilmiö.  Kyseessä on sisustusliike, josta löytyy todella monenlaista tuotetta.  Joulutarvikkeitakin on esillä.

Tavarataivas.

Kaupan viehättävä kahvio.

Matka jatkui Fiskarsin ruukin alueelle.  Olimme hieman pettyneitä, koska emme löytäneet alueen opastaulua.

Museoitu ruukin kauppa.

Mari kuljetti meidät Raumalle, missä koimme herkkiä hetkiä saadessamme touhuta 2-vuotiaan lapsenlapsemme kanssa.  Hänellä riitti puhetta kovasti ja hän tuli kanssamme myös saunaan.  Omenat ja puolukat maistuivat tyttöselle hyvin.

2 kommenttia:

  1. Kotimaan matkailu on todella mukavaa! Tuo Kasvihuoneilmiö on olliút vuosikymmenien ajan semmoinen pakko käydä-paikka niillä suunnilla kulkiessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä on vielä monta paikka näkemättä tässä kotimaassa. Kuulin kasvihuoneilmiöstä työkaveriltani.

      Poista