sunnuntai 18. elokuuta 2024

Kassi ja hattu.

 

Taloja kassin kyljessä.

Marjojen poimimisen ja mehustamisen lomassa olen istahtanut muutaman kerran ompelukoneen ääreen.  Mieleeni jäi jostakin kassi, jota kehysti talojen rivi.  Sellaista siis piti ryhtyä värkkäilemään.  Pienimmät osat syntyivät resurssikopan tilkuista, mutta isompiakin kankaita piti hieman silputa.  Näin syntyi melko värikkäitä taloja 8 kappaletta.  Ompelin seinämiin ja pohjaan ohuen vanun.  Reunoihin käytin denimiä.  Kahvoiksi leikkasin pätkät tukevasta nauhasta.  Vuorikangas ei näy kuvassa, mutta se on ommeltu vanhasta pöytäliinasta.

 Samalla kerralla syntyi myös yksi pussukka.

 

Kassi ja pussukka.

Resurssilaatikon kankaista syntyi myös kesähattu.  Ryhdyin vain ompelemaan kangassuikaleita kaarevaksi pinnaksi.  Lopullisen muodon leikkasin vanhan hatun avulla.  Vuoriksi päätyi vanha puuvillahame, joten kierrätystä olen harrastanut.

 

Marjastus- ja sienestyshattu.

Lauantaina olin osallisena kansainvälisyystapahtumassa, johon minulta pyydettiin tilkkutöitä näyttelyyn.  Siinäpä olikin tehtävä valintaa.  Lopulta päädyin ottamaan mukaan neljä tilkkupeittoa sekä nuo edellä kuvatut uudet työt.  Osa kävijöistä kyseli tarkkaan töistäni.  Pukeuduimme mieheni kanssa kansallispukuihin juhlan kunniaksi, joten sekin vaate on nyt tuuletettu tältä kesältä.  

Kansallispuvun tuuletusta itämaisen tanssin merkeissä. Taustalla tikkupeittojani.


10 kommenttia:

  1. Kiva talokassi:)
    Kesähatun tekeminen kiinnostaisi kovasti mutta en taida osata tehdä ilman ohjetta. Sopiva kangaskin on siihen valmiina;) Kesällä piti mennä kurssille jossa olisin voinut sen ommella open ohjauksessa mutta en päässyt sinne muiden menojen vuoksi. Jospa syyskurssien alettua vielä tekisin;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Minun vanhan hatun kaava lienee jostain Käsityölehden kaava-arkilta poimittu. Niin, kohta alkavat syksyn harrastukset!

      Poista
  2. Ai että, onpa kiva kesähattu!! Ja Suomen vaihtelevaan kesäsääkin on huomioitu, kun lumihiutalekin päässyt pujahtamaan mukaan. :)
    Kassista tulee mieleeni englanilaiset "rivitalot", jokaisessa värityksessä asujansa mukaisesti, hauskaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oletpa tarkkasilmäinen, kun huomasit lumihiutaleen kesähatussa! Niin, englantilaiset rivitalot ovat todellakin omanlaisiaan.

      Poista
  3. Mukavia värikkäitä asusteita! Kaikki tarpeeseen ja oikein sopivia tilkkuilijalle! Hienoa että sait töitäsi esille ja pääsit kertomaan tilkkutöistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pienten ompelusten tekeminen hoituu pienelläkin aikaa. Tapasin muutamia henkilöitä, jotka olivat innostuneita kuulemaan tilkkuilutarinoita.

      Poista
  4. Talot on minun heikkous! Ne on niin ihania ihan missä vaan ja etenkin kassin kyljessä! Hauska hattu, siinä on melkolailla tilkkuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talojen tekeminen on hauskaa, kunhan muistaa, että ovi on eri värinen kuin seinät. Nuorimmalle lapsenlapselle ompelin peiton talorykelmänä.

      Poista
  5. Onpa kiva kassi! Taloja on mukava värkätä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niitä syntyy mukavasti kankaiden jämiä käyttäen.

      Poista