lauantai 10. lokakuuta 2020

Vaatteita Kimmin kankaista.

Saatuani äitienpäivälahjaksi Kimmin lahjakortin tilasin myymälästä vaatekankaita. Nyt olen ommellut ne yhtä lukuunottamatta. Valitsin vihreitä kankaita, koska tarjolla oli kaunista, metsänvihreää sävyä. Keltaisella taitetut eivät sovi minulle ollenkaan; ne saavat naamani näyttämään keltatautiselta. Bambutrikoosta ompelin puseron, jonka kaavan piirsin tyttäreni Ottobre-lehdestä. Minua viehättivät runsaat poimutukset hihanpyöriössä. Niinpä lisäsin poimutusta myös etukappaleen yläosaan.
Metsänvihreästä scubasta (mikähän materiaali sekin on! ) ompelin hameen. Mallin muokkasin itse vanhan hameen avulla. Edessä on pienet laskokset antamassa väljyyttä. Nopea ommella, vaikka materiaali olikin joustavaa.
Vihreää asua täydentää neulosjakku, jonka valmistin Kaino-neuleen merinovillapaloista. Takakappaleen ja hihat onnistuin kokoamaan kokonaisista paloista, mutta etukappaleeseen lisäsi kaarrokepalat, jolloin sain siitä riittävän pitkän. Jakun saa kiinni neppareilla, mutta ompelin niiden päälle napit koristeiksi, koska halusin säilyttää neulemaisuuden.
Kimmin trikoista kaunein on mielestäni Kuosiverstaan joustogollege, nimeltään Syysomena. Ompelin siitä gollegejakun. Olen tehnyt samanlaisen aikaisemminkin tavallisesta gollegeneuloksesta. Lisäsin kaavaan vetoketjulliset taskut, koska ne lisäävät käyttömukavuutta. Vaikka sainkin kivoja kankaita, minusta ei saa helpolla nettikauppojen asiakasta. Mielestäni kankaiden hiplaaminen antaa oikean kuvan ja tuntemuksen siitä, mihin kangas soveltuu. Kaikki nuo edellä olevat kankaat ovat turhan joustavia, mikä vaikeuttaa ompelemista. Pieni jousto riittää siihen, että vaate on miellyttävä pitää.

8 kommenttia:

  1. Kyllä on kivoja vaatteita. Inspiroit minutkin ompelemaan ja ompelin juhliin puseron.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihanaa, jos olen voinut inspiroida jonkun henkilön ompelemaan.

      Poista
  2. Kauniita vaatteita, ihan inspiroi aloittamaan vaateompelua! Itse tehty vaate on niin ihana päällä, kun se on sopiva ja mieleinen.
    Siitä on niin kauan kun olen ommellut vaatteita, että kaikki pitäisi aloittaa alusta, mutta tuo kankaiden hiplaus on kyllä niin totta ja kun sitä tarpeeksi kauan tekee tunnistaa hyvän kankaan hiplaamalla:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Yhden vaatteen ompeleminen vie vain murto-osan jonkun tilkkupeiton ompelusta eli käden jäljet ovat valmiina nopeasti. Uskalla vain rohkeasti aloittaa, kerran opitut taidot palaavat nopeasti. Hiplataan edelleen kankaita.

      Poista
  3. Petroolin sininen on niin kaunis väri. Tyylikkäät syysasut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sattui sopivasti löytymään sama sävy kahdesta eri paikasta.

      Poista
  4. Kauniita! Onko bambutrikoo miellyttävää käyttää? Vaateompelu sujuu sinulta kyllä nopeasti ja jälki aivan priimaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Bambutrikoo on miellyttävän pehmeä materiaali, ei kutita ihoa. Vaatteita on nopea ommella. Pikkuvirheet eivät näy kuvissa eivätkä haittaa käyttöä. Pitää olla itselleen armollinen.

      Poista