sunnuntai 25. lokakuuta 2020

Muuttolinnut.

Lokakuun peittoa suunnitellessa kävi mielessä monta vaihtoehtoa, kunnes muistin piirtäneeni ruutupaperille kauan sitten pienen seinävaatteen mallin. Siinä lintuparvi on lentämässä taivaalla. Malli on lähes "karhuntassu-blokki". Siispä piti penkoa kangasvarastosta ruskeita ja lähes mustia kankaita sekä taustaksi sinistä taivasta. Ompelin ensin sattumanvaraisesti pikakolmioita, joista vastaavien neliöiden kanssa ryhdyin kasaamaan blokkeja. Alunperin kuvittelin tekeväni pienikokoisia lintuja, jotka olisin sijoittanut peiton yläreunaan. Taustalle kuvittelin ruskaisen metsän ja etualalle maan, jossa on ruskan värittämiä lehtiä. Mutta hups'keikkaa: huomasin ommelleeni linnuista niin suuria, että muuta ei mahtunut enää mukaan! Reunakaitaleisiin käytin metsäkangasta, jota oli tähteenä muutama suikale. Ruskan maalaamista lehdistä toki pidin kiinni eli aplikoin punaisia, keltaisia ja ruskeita lehtiä leijumaan tuulen mukana.
Tikkasin työn vapaasti oikeasta yläkulmasta vinottain vasemmalle eli pyrin tikkauksella jäljittelemään tuulenpuuskaa, jota vastaan lintuparvi joutuu raivaamaan tiensä muuttomatkansa aikana. Reunakantti on vaaleansininen. Taustakangas on poistokorin tuote eli lasten kangas merirosvoineen. Toivottavasti linnut säästyvät merirosvoilta.
Hyvää pyhäinpäivää!

8 kommenttia:

  1. Kyllä on hieno työ!! tuulenkin olet onnistunut tikkaamaan hienosti:) Ennen tekstin lukemista ymmärsin työssä olevat linnut, syksyn ja tuulen juuri noin kun sen kuvailit:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kertomasi perusteella olen onnistunut kuvaamaan syksyisen tunnelman.

      Poista
  2. Selvästi muuttolinnut matkalla etelään. Ei rosvot niitä ammu.

    VastaaPoista
  3. Selvästi ovat linnut muuttomatkalla! Hienosti toteutettu! Seuraavaan sitten rakennat maisemaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Muuttolintuja on näkynyt suurina parvina, valkoposkihanhia monia satoja samassa laumassa. Marraskuun peitto on kokonaan miettimättä.

      Poista
  4. Onpa kaunis työ!! Hyvät värit, hyvä idea ja nuo lehdet on napakymppi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Lintuihin upposi monta pientä ruskea-musta-harmaa-kangastilkkua. Ilman lehtiä työ olisi melko tylsä ja itseään toistava.

      Poista