sunnuntai 3. marraskuuta 2019

Syksystä talveen.

Lumikuorrutteisia omenoita.
  Kylläpä  talvi tuli yllättäen.  Lunta on maassa jo parikymmentä senttimetriä ja lisää sataa isoina lepareina.  Lumi on kuorruttanut marjaomenapuiden (toukkaisen) sadon tosi kauniiksi.  Pakkasyöt ovat ensin värjänneet pienet omppuset punaposkisiksi.
   
Trikoomekot ovat mukavia pitää.
Alkuperäinen malli, jossa on huppu.

Kuopion käsityömessuilta ostetut kaksi trikoota ovat jalostuneet vaatteiksi.  Ompelin mekon, jossa on suuret, näyttävät taskut.  Niiden valmistus olikin se suurin työ koko vaatteessa.  Kaavan piirsin  espanjalaisesta Diana Moda -lehdestä, johon hupun paikalle muokkasin korkean, kasaan "rypistyvän" kauluksen.
   
Kettuja puserossa.

Samaisesta lehdestä piirsin puseron kaavan.  Trikoo oli niin leveää, että 80 cm:n palasta riitti kangasta pitkiin hihoihin.  Tykästyin tuohon pääntiehen.
  
Kuvioitu pellava.

Välimeren matkalta löysin myös muutaman kankaan.  Savonassa osuimme sisustuskauppaan, missä oli tarjolla myös kankaita.  Ostin kivasti painettua pellavaa pöytäliinaksi.  Myös pieni pala silmää miellyttävää tilkkutyöpuuvillaa tarttui mukaan. 
   
Ruusuinen puuvilla.
Marseillesin kaduilla ei voinut olla törmäämättä vierasmaalaisiin kangaskauppiaisiin, joiden kojuissa välkehtivät erilaiset juhlavaatekankaat.  Koetin valita vähiten kiiltävän kankaan, josta sitten maksoin vain 4 euroa.  Pitänee ommella siitä jotain kesäjuttua.
 
Ohutta kesäkangasta.
Hyvää alkanutta marraskuuta!

6 kommenttia:

 1. Oletpa ommellut ihania vaatteita, kivan värisiä ja mukavan mallisia! Odotan mielenkiinnolla mitä ompelet tuosta kesäkankaasta, sekin on kivan värinen. Mukavaa marraskuuta myös sinulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kaavat sattuivat olemaan minulle mieleisiä muokattuina. Mekko on ollut käytössä monta kertaa. Kesäkangas saa odottaa, joululahjoja pitää ennättää valmistaa.

   Poista
 2. Kauniita trikoovaatteita! Varmasti miellyttäviä käytössä. Tekstipainatus pistää silmään minullakin kaupoissa ja tulee helposti mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Trikoovaatteet ovat mukavia päällä, ja nyt on saatavana kauniita painettuja trikoita.

   Poista
 3. Kyllä olet taas tehnyt tosi kivat ja kauniit vaatteet- Trikoo on niin miellyttävää pidettävääkin. Nuo kankaat myös pöytäliinaan ja tilkkuiluun ovat tosi nätit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sekä mekko että pusero ovat jo käytössä. Ja pöytäliina komeilee olohuoneen pöydällä.

   Poista