sunnuntai 17. marraskuuta 2019

Mysteerien mysteeri.

Viimeistelemättömiä tilkkuja!

Kylläpä tämä mysteerityö tökkii oikein viimeisen päälle.  Olen rämpinyt läpi kolme osaa, joista jokainen on mennyt pieleen ainakin jossain määrin.  Eka osassa mallin yhdestä kulmasta puuttui värikoodi.  Otin siitä selvää ja pääsin eteen päin.  Toisessa osassa oli sama ongelma.  No, valitsin itse puuttuvan kankaan ja pieleen meni.  Nyt ompelin kolmannen osan ja tällä kertaa lukumäärä ei täsmännyt.  Ompelin ohjeen mukaan kaikkia osia 8 kappaletta, mutta yhdistäessäni niitä ykkösosan palasiin tarvitsin niistä vain neljä!  Tosi mysteeri!!  Vai tarvitaanko noita kehyksiä neljännessä osiossa!  En jaksanut edes yrittää kohdistaa paloja saati tasoittaa palojen reunoja.  No, kyllä minä sen neljännenkin eli viimeisen osion räpellän loppuun!  En luovuta helpolla.
   
Pellavaliina valmiina.

Italiasta ostettu pellavainen pöytäliinakangas on nyt leikattu ovaalin muotoon.  Reunaan ompelin pitsin, joka löytyi jemmasta.
   
Mukava patalapun malli.

Tilkkuilon blogin ohjeilla kokeilin patalappujen ompelua.  Tosi kiva malli.  Kiitos, että Tilkkuilo jakoi ohjeen muillekin.  Näitä pitää valmistaa lisää.
   
Ostoskassi sinisen ystävälle.

Ompelin myös kauppakassin, joka menee lahjaksi ystävälle.  Kassissa on kaksi sivutaskua päällä päin ja yksi vetoketjulla suljettava sisällä.  Niissä voi pitää vaikka avaimia ja aurinkolaseja.


10 kommenttia:

  1. Mysteeri on mysteeri loppuun asti:) Katsellaan vasta lopputulosta, se voi olla vaikka kuinka kiva!
    Edellisessä postauksessa oleva mekko ja pusero miellyttävät minua kovasti. Ovat kyllä hienoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti lopputulos on edes jonkinlainen. Kiitos! Mekko ja pusero ovat olleet kovasti käytössä.

      Poista
  2. Kyllä näitä mysteereitä on esiintynyt meilläkin ja monta. Mutta siitähän sitten on hyvä jatkaa oppimista kun hermot ensin lepää. Tuo pöytäliina on kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lohdullista, jos jollakin muullakin on ollut mystisiä mysteerejä! Onneksi ohjeet tulevat niin harvakseltaan, että hermoja on kerennyt lepuuttaa. Pöytäliinasta tuli sellainen, mitä kankaan nähdessäni kuvittelin.

      Poista
  3. Ohjeiden kirjoittaminen ei ole aina yksinkertaista. Niin usein törmää "painovirheisiin". Tässä mysteerissä en ole mukana ollenkaan, niin että olen välttynyt näiltä ihmetyksiltä. Kiva jos patalapun tekeminen innosti. Se syntyy niin näppärästi. Mukavan väriset sinulla! Liina on kaunis ja kassi hauska! Et tyytynyt ihan tavalliseen kun niin paljon teit taskujakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo,tiedän toki, että ohjeisiin voi eksyä virheitä; olen laatinut opettajantyössäni satoja kokeita. Kirjojen tekijöiden laatimia kokeita en käyttänyt juuri niissä esiintyvien mokien takia. Sinun patalappuohje on selkeä. Kiitos vielä siitä!

      Poista
  4. Päättelen, että viittaat Tilkkulehdessä ilmestyvään Salaisuus-työhön. Kohtahan se neljäskin osa sitten ilmestyy ja kaikki kysymysmerkit suoristuvat!

    Jätit kommentin Tilkunviilaajan blogiin, ja tässä sinulle vielä vastaus, ellei se Bloggerin kautta muuten sattuisi ohjautumaan perille:
    Kommentissa piti arvata verbi/kehote, joka ilmestyy joulukalenterissani joulukuussa 2019. Jotkut arvauksista osuivat oikein eli yhteen käyttämääni verbiin/kehotteeseen. En paljasta niitä vielä, mutta seuraa kalenteria, niin näet lopulta kaikki oikeat vastaukset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, toivottavasti ymmärrän ohjeet oikein.
      Kiva nähdä joulukalenterisi; sieltähän ne yllätykset paljastuvat.

      Poista
  5. Tuo patalappumalli on kyllä kiva, sitä pitää joskus kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan. Kiva tehdä ja poikkeaa tavallisista malleista.

      Poista