perjantai 28. kesäkuuta 2019

Unituuli-peitto.






Pöllö kukkien vahtina.
 Juhannus tuli ja meni.  Vietimme mieheni kanssa 40-vuotishääpäivää saunoen, muurinpohjalettuja paistaen, tanssien ja syöden.  Lapsenlapsen 1-vuotissynttärit vietettiin Skype-avaruudessa. Koimme myös ravakan ukkoskuuron, joka meni onneksi nopeasti ohi.
   
Unituuli-peitto.

Kevättavella aloitin tekemään torkkupeittoa, jonka mallin otin Today´s Quilter -lehdestä.  Siinä peitto oli valmistettu jelly roll -kaitaleista, mutta totesin omistavani niin paljon punasävyisiä kankaita, että niistä saisi kaksikin peittoa.  Niinpä leikkasin kaitaleet itse. Lehden ohjeet ovat tosi selkeät (englanninkieliset), jopa kerrotaan, mihin suuntaan saumat kannattaa silittää. 

Tilkut leikattuina.

Ensimmäinen blokki valmiina. Kulmapala jäi seuraavaan työhön.

 Ompelin tilkkupinnan vielä vanhalla koneella, mutta tikkaukset säästin uudelle koneelle.  Mutta olipa vaikea päättää, millaista tikkausta tekisin!  Niinpä peitosta kehkeytyi oikea tikkauskokoelma.  Tikkauslangan olin ostanut Hampurin Karstad-kangaskaupasta: pätkävärjättyä punasävyista lankaa.  Ajattelin peitolle nimeksi Mummon päikkäripeittoa, mutta mieheni tarjosi nimeä Unituuli, joka lyhyenä puhutteli minua.  Reunakaitaleeksi käytin useampaa punaista jämäpalaa.
    
Taustakankaassa halitaan.
    
Tikkauskuvioita...

...riittää.  
Peiton kaveriksi ompelin tyynyn,

jossa ei ei ole erikseen taustapuolta.


Kesäkukkia pärevasussa.

Kaunista kesäkuun loppua!

8 kommenttia:

  1. Onnittelut hääpäivän johdosta.
    Kyllä on kaunis Unituulipeitto! Kivat tikkaukset ja kaunis kuvio! Tyynykin on kaunis ja sopii hyvin peiton kaveriksi. Hyvä kokonaisuus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Moni peiton kankaista oli marinoitunut kopassa monta vuotta, pitänee etsiä uutta mallia jäljellä olevien tuhoamiseksi tai ainakin vähentämiseksi.

      Poista
  2. Onnittelut hääpäivän johdosta! Tulemme vuoden perässä.
    Kaunis peitto tuli ja vielä tyynyt kaupan päälle! Hyvin oli kankaita kerääntynyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos! Vuosi hurahtaa nopeasti; mihin lienevät nuokin 40 vuotta lipsahtaneet. Peitto ja tyyny ovat jo käytössä. Kankaita riittää...

      Poista
  3. Ihana peitto ja erittäin hyvä nimi! Tyynyt ovat kivat, kun ovat samoista kankaista. Muhkea tuo sinun kukkakorisi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marle. Kukkakori on vanha pärevasu, jossa on pohjassa suuri reikä, mutta ajattelin sen vielä palvelevan kukkakorina. Niin, aito hevosen lanta rehevöittää kukkia.

      Poista
  4. Tosi nätti peitto. Ja hyvää hääpäivääkin näin jälkikäteen. Ja kesää.

    VastaaPoista