tiistai 6. maaliskuuta 2018

Sinisiä ompeluksia.Jaakobin tikapuut -tyyny 1.

Sininen kausi tilkkutyörintamalla näyttää jatkuvan.  Ompelin valmiiksi Jaakobin tikapuut -peittoon sopivat tyynynpäälliset.  Jämätilkkuja oli yllin kyllin.  Myös takkappaleet valmistin kankaiden lopuista.  Tyynyjen koko on 60 cmx60 cm ja ne avautuvat täyteen mittaan vetoketjun avulla.  Käytin yhdistämiseen vapaata tikkausta.
   
Jaakobin tikapuut 2 (ei yllä taivaaseen!)

Taustakappaleet tilkkupintoina.


Kaksi vuotta sitten ompelin opiskelukaverini miesvainajan solmioista pussukan, jonka annoin heidän tohtorinnaksi väitelleelle tyttärelle.  Nyt ompelin toisen pussukan, jonka annan heidän pojalleen.  Käytin koristeluun kravattien valmistajien merkkejä.
    
Pussukka kravateista.

Kravattipussukan toinen kylki.

Työkaverini tyttärellä on meneillään abivuosi.  Niinpä heillä olivat penkkarit pari viikkoa sitten.  Minua pyydettiin avuksi valmistamaan penkkariasu: jakkupuku, jollaista käyttää joku elokuva- tai tv-sarjan tähti (en tunnistanut).  Leikkasin peplumhelmaisen jakun, jonka myös ompelin lähes valmiiksi.  Kiitokseksi sain Fiskarsin kangassakset ja kortin, jossa on kuvattuna tuo tv-tähti työkaverini taitavin käsin.  Hän tekee pienkoteja ja on siinä tosi lahjakas.  Itse en jaksaisi enkä näkisikään näperrellä niin pieniä tavaroita.
    
Kiitoskortti valmistettu alkuperäisistä kankaista.

Hyviä hiihtokelejä ja aurinkoisia päiviä!
Kiitos kommenteista!

6 kommenttia:

 1. Loistavasti on taas käytetty jämätilkkuja! Kravateista tehdyn pussukan pinta on varmasti mukavan tuntuinen. Upean kiitoksenkin olet saanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kravattipussukan sisälle silitin kovikekankaan, koska osa silkeistä oli ohutta, osa paksua kangasta. Pojan äiti tykkäsi pussukasta ja kertoi muistavansa kaikki nuo solmiot, vaikka puolison kuolemasta on aikaa kohta 11 vuotta.

   Poista
 2. Voi miten ihania ompeluksia! Kivoja nuo pussukat:) Mukavaa talvipäivää♥

  VastaaPoista
 3. Sininen kolahtaa minuun aina! Kravattipussukka on tosi kiva idea ja samoin merkkien käyttö koristeluun! Hienoja ompeluksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itse en osaa käyttää sinistä; johtunee siitä, että lapsena äiti valitsi minulle siniset vaatteet. Se kausi riitti, vaikka sininen sopisikin ihoni ja hiusteni värimaailmaan.

   Poista