sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Kevättä kohti.


Matto ontelokuteesta.

Muutama vuosi sitten olin hurahtanut ostamaan kerän ontelokudetta.  Niinpä ajattelin, että materiaali pitää laittaa hyötykäyttöön.  Virkkuukoukku numero 8 piti ottaa topakasti käteen: ei millään kynäotteella vaan reilusti kämmenotteella.  Kävin katsomassa googlen kuvagalleriassa malleja, mutta  toteutin maton omien mielikuvien mukaisesti ja kokeilin, miten usein tarvitaan levittämistä.  Etenin puoli kierrosta illassa ja joka kerren jälkeen annoin kyynärpäille kylmähoidon.  Nyt matto on valmis ja ilahduttaa WC:ssä kävijää.
    
Upeita lumikuorrutteita.

Eipä ole ollut näin lumista talvea moneen vuoteen.  Näppäilin lumisia kuvia ja lähetin niitä myös Saksaan ihailtaviksi.  Ovat kuulemma kuin satukirjasta!  No, tänään föhn-tuuli lämmitti ilman +4,5 asteiseksi.  Kävimme kyllä hiihtämässä 8 kilometriä, mutta en edes muista, milloin sukseni olisivat lipsuneet niin paljon. Uusi voide, joka oli tarkoitettu nollan kahtapuolta käytettäväksi, oli kyllä huono ostos!
    
Mitähän näistä lumista on jäljellä vappuna!

Visiitillä kangaskaupassa silmiini osui trikoo, joka halusi lähteä mukaan. Tiesin heti, mitä siitä tulisi.  Kaivoin espanjalaisen kaavalehden esille ja piirsin siitä tunikan kaavan.  Kuosittelin sitä niin, että lisäsin poimutusta miehustaan ja valmistin frillat hihansuihin, koska ne näyttävät olevan taas muodissa. Tunika on takaa hieman pitempi kuin edestä, vaikka kuvasta sitä ei huomaa.
    
 
Omenankukkia tunikassa.
Aurinkoisia kevätpäiviä ja kiitos kommenteista!

6 kommenttia:

 1. Mutta kyllä teillä on paljon lunta! Ja pääsiäisenkin kohta. Kiva matto ja niin nätti tunika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, lunta on ja sitä sataa parast'aikaa lisää. Ehkäpä uusi lumi alkaa olla jo vanhan "surma", kuten vanha kansa sanoo.

   Poista
 2. Tuota virkattua mattoa ihailen. Ranteitani olen ajatellut enkä ole moiseen hommaan ryhtynyt. Omenankukkainen tunika näyttää ihanan raikkaalta ja keväiseltä. Kiitos kun kurkkasit "riihen ikkunasta".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Riihen ikkunasta on kiva kurkata. En olisi itsekään uskonut selviäväni maton virkkaamisesta. Minulla kyllä ranteet kestävät, mutta kyynärpäät heikosti. Hyvää pääsiäistä.

   Poista
 3. Oi miten ihana matto ja niin kaunis tunika♥ Olet kyllä taitava kun tuollaisia loihdit! Melkoisen reippaasti on kyllä lunta:) Jäinkin sinulle lukijaksi blogiisi, Ihanaa alkanutta kevättä ja mukavaa pääsiäisen aikaa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tervetuloa lukijakseni. Ompelu on ollut aina mieluista tekemistä ja nyt eläkkeellä ollessa siihen on paljon aikaa. Aurinkoista pääsiäistä!

   Poista