sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Tilkkujen jäännöksiä.

Lumitaidetta.

Uusi vuosi on alkanut lumisissa merkeissä.  Onneksemme lämpötila kävi välillä lämpimän puolella, jolloin lumi putoili pois katoilta ja puista.  Olemme myös välttyneet pitkiltä sähkökatkoilta.  Toisaalta lämpötalous ja ruuanlaitto hoituvat joka tapauksessa puuhellan ja puu-uunien avulla.  Lisäksi minua ilahduttaa aikaisin alkanut hiihtokausi: olen ollut suksien kanssa liikkeellä jo neljä kertaa.

Tyynyjä työn alla.

Ateljeessa ei ollut mitään aloitettua ompelusta, joten ajattelin käyttää valmiiksi leikattuja kangaspaloja ja -suikaleita.   Jaakobin tikapuut -peitosta jäi sinisävyisiä tilkkuja, joista ryhdyin kasaamaan tyynynpäällisiä.  En vielä tiedä, pitäisikö niiden kokoa vielä kasvattaa. Peittokin on vielä kesken eli se odottaa pääsyä Töölön tilkkupajaan tikattavaksi.  Olen kyllä värjännyt taustakankaan tummansiniseksi.
    
Jakku edestä...

... ja takaa.


Kangaskaupassa käydessäni silmiin osui kivannäköinen neulos, jossa on kukkia tummanvihreällä pohjalla.  Materiaali on ryhdikästä neulosta.  Ompelin siitä jakun itselleni.  Kaavan piirsin soveltaen omiin tarpeisiini Suuri käsityölehdestä (07/2017).  Lisäsin malliin pienet upotustaskut, jotka oli helppo ommella vyötärön poikkisaumaan.
    
Nappi taskunsuussa.

Hyviä hiihtokelejä ja luistavia tanssilattioita kaikille. 

 

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Neulosjakku (vuori on myös neulosta) on mukava päällä.

   Poista
 2. Mukavasti saat käytettyä ylijäämäpaloja!
  Komea jakkukin on syntynyt ihan tuosta vain - kadehdittavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ryhdikäs neulos on myös mukava pitää. Ylijäämäpaloja riittää!

   Poista