lauantai 6. tammikuuta 2018

Joulun aikaa muistellessa.Piparirakennelma vuosimallia 2017.

Perinteisesti jälkikasvuni rakentelee piparitaikinasta kokonaisuuden, ei pelkästään piparkakkutaloa.  Lapset tulivat niin myöhään joulun viettoon, että piparirakennelma kasattiin vasta jouluaattoaamuna.  Yleensä aihe on valikoitunut johonkin paikkaan tai tapahtumaan menneen vuoden ajalta, mutta nyt aihe oli ihan irrallinen eli inkkarikylä.  Alueelta löytyivät inkkaripäällikkö, tiipii, joki, kanootti, kala hyppimässä vedessä, toteemipaalu, rosvo köytetttynä paaluun, aarrearkku, puita, pensaita, kiviä ja arjalainen kameli.  Tuo viimeksi mainittu saattaa kuulostaa rasistiselta, mutta se on lähtenyt jostain huulenheitosta liikkeelle ja saanut pysyvän paikan meidän piparkakkurakennelmissa.  Ennen lähtöään nuoret napsivat hahmot mukaansa, joten rakennelma ei ennättänyt ottaa makuja ympäristöstä.  Hyvä niin.
     
Toteemipaalu.

Virtahepo, nuotio ja aarrearkku.

Puussa vartioivalta pöllöltä taisi päästä ...

Joululahjaksi virkkaamani gekkoluolat ovat kuulemma kovasti käytössä.  Gekot ovat ottaneet ne omikseen ja nukkuvat niissä.  Kuulostaa tosi mukavalta.  Poikani lähetti niistä kuviakin.
    
Gekon unta.

Uni maistuu tällekin gekolle.
   
Lunta on täällä Keski-Suomessa ihan riittämiin.  Avasin hiihtokauden hiihtämällä metsätien pohjaa pitkin rantaan ja samaa reittiä takaisin.  Katoilta valuva lumi muodostaa hienoja rakennelmia.  Välistä puista tippuva lumi aiheuttaa sähkökatkoja: kirjoitin tätäkin äsken otsalampun valossa.  On mukava, että ollaan menossa kohti valoisaa vuodenaikaa.
    
Lumi valui ulkorakennuksen katolta.

Lumista alkuvuotta myös Etelä-Suomeen! 12 kommenttia:

 1. Gekkoluola - ihan kaikkea käsityöihmiset tekevätkin. Varmaan on pehmeä pesä nukkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ollut itsekään ikinä kuullut, ennen kuin poika pyysi virkkaamaan. Poika lähetti kuvan ja kertoi mitat, joten samettilankaa vain koukulle.

   Poista
 2. Hauska inkkarikylä! Gekkoluola on osoitus, että käsityöt taipuvat kaikkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkein hauskinta on tuo yhdessä tekeminen, kun kaikki lapset ovat koolla. Otin gekkoluolan virkkaamisen haasteena.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiva niitä oli myös virkata. Ilmeisesti gekko viihtyy luonnossa luolamaisessa kodissa.

   Poista
 4. On värikäs piparikylä, iloisesti toteutettu. Täällä etelässä noita gekkoja hiippailee kodissakin ja kuoriutuneiden munien rippeitä löytyy mitä merkillisimmistä paikoista. Tuovat kuulemma onnea kuten hevosen kengätkin. Mukavaa alkanutta uutta vuotta. Irmeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuoriso käyttää vallattomasti luovuuttaan piparikylää rakentaessaan, minä teen yleensä taikinan valmiiksi ja kaulin pohjalevyn. Toivottavasti gekot tuovat onnea myös pojalle ja hänen kumppanilleen. Hyvää alkanutta vuotta myös sinulle.

   Poista