maanantai 5. kesäkuuta 2017

Kesää odotellessa.

Kuva-arvoitus: mitä tässä on?
 Suomen kesä on vähäluminen, sanoo vanha sananparsi.  Pitää kyllä paikkansa, sillä viime viikon torstaina maa näytti välistä ihan valkoiselta, kun taivaalta tulla pöllähti raekuuroja pitkin päivää.  Nyt näyttää jo vähän paremmalta, kun lämpöasteita on +17.

Narsisseja raekuuropenkissä.

 Sain tänään tehdyksi suursiivouksen myös Ateljeessani ja sen kunniaksi päätin kuvata välineet, jotka auttavat käsitöiden tekemisessä. Ne ovat tietysti ompelukone ja saumuri, molemmat Bernina-merkkisiä, sekä neulekone, merkkinä on Passap duomatic.  Hyvin ovat kaikki kolme palvelleet vuosikausia, kunhan käytän välistä huollossa ja muistan puhdistaa pölystä ja nukasta.  Toukokuu on mennyt kyllä matkustelun ja siivousten merkeissä enkä ole ennättänyt ompelemaan tai neulomaan - tuntuu, että on jo vieroitusoireita.
     
Kaksi Berninaa.

Neulekone.

Taalainmaalla "eksyimme" sisustusliikkeeseen, mistä ostin 1/2 metriä kangasta.  Siinä viehättivät Taalainmaan hevoset.  En vielä tiedä, ompelenko tyynyjä vai kassin.
    
Taalainmaan heppoja kankaassa.

Tänään ennätin myös aloittaa puuhastelun kasvimaalla: tasoittelin maan ja kylvin herneet, jotka olin laittanut likoamaan eilen.  Perunan kylvimme eilen eli kovin myöhäisenä ajankohtana.  Ulkokukiksi olen hankkinut vasta muutamia orvokkeja.  Yritin tehdä isänmaallisen asetelman Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi, mutta sininen näyttikin olevan violetti.  Olin kuitenkin tyytyväinen väritykseen.

Orvokkeja 100-vuotiaalle Suomelle.

8 kommenttia:

 1. Tuota saumuria en olekaan nähnyt, omani taitaa olla paljon vanhempaa mallia. Tuntuu hassulle lukea rakeista täällä välimerellä, helteen ja kirsikkahillon keiton keskellä. Irmeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin ihan tuntea kirsikkahillon tuoksun mielikuvissani, samoin helteen muiston ihollani. Jos kesä ei tästä lämpene, niin täytyy ostaa matkalippu lämpimään...

   Poista
 2. voi tätä kesää. Vielä monesti muistellaan kuinka kesäkuussa satoi rakeita. Taalaismaa on kiva kohde ja kaikki talot punaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. Sää muuttuu äkkiä ja tänään on ollut jo kesä (+21 astetta). Taalainmaan talot ovat todella punaisia ja nättejä.

   Poista
 3. Olen kateellinen tuosta siivoustyöstäsi - minulla on niin kova urakka, että siihen ei tunnu löytyvän aikaa. Berninoja on täälläkin pöydällä, ja yks pieni Janome jonka olen voittanut Lapp-Elisan arpajaisissa. Saumuria tulee nykyään käytettyä enää vain uusien kankaiden päärmäykseen että eivät rispaannu pesussa.
  Hevoskangas on hyvä matkamuisto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nyt jo helpottaa tuo siivouskausi, ja kasvimaat sain valmiiksi hyvin nopeasti. Hevoskangas miellytti kovasti, ystäväni osti samaa kangasta sinipohjaisena.

   Poista
 4. Ihana heppakangas! Toivottavasti siellä on vähän kesäisempää ja lumet/jäät ovat sulaneet :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Heppakangas miellytti heti ensi näkemältä. Kyllä nyt on jo kesä: puissa on lehdet ja nurmikkokin piti leikata.

   Poista