maanantai 29. elokuuta 2016

Loppukesää 2016.


Palkintopytty Koljonvirralta.

Vanhoihin autoihin hurahtaneina meillä on tapana osallistua edes yhteen ajotapahtumaan kesän aikana.  Elokuun puolivälissä osallistuimme Koljonvirran terva-ajoihin.  Sää oli aivan kurja, koska satoi koko ajan.  Ihan kävi sääliksi rompemyyjiä,  jotka yrittivät peitellä tavaroitaan pressujen alle.  Tehtävärastit sattuivat tällä kertaa olemaan meille mieluisia: osan tiesimme, osan päättelimme ja urheilukysymyskin arvattiin oikein.  Niinpä voitimme kisan ja vielä täysillä pisteillä.  Saimme valtavan ison pokaalin palkinnoksi.

Seuraavana päivänä osallistuimme juhlaan, jota varten silitin kansallispukumme, pitäähän niitä joskus tuulettaa. Oma pukuni on Härmän-Isonkyrön eli Etelä-Pohjanmaan puku, jonka vanhin siskoni on valmistanut, mutta jonka olen melkein kokonaan uudistanut: ompelin tykkimyssyn ja uuden, pitkän puseron, joka toimii myös alushameena.  Hameen jatkoin ottamalla helmakäänteen auki ja lisäämällä vyötärölle mustan villakangassuikaleen. Tällöin essu jäi lyhyeksi, joten ompelin kokonaan uuden essun. Miehelleni olen ommellut Johanneksen puvun yli 30 vuotta sitten.
    
Uudistettu Etelä-Pohjanmaan puku.
Johanneksen puku.

Kesällä piipahdin tuttavan luona.  Hän tarjosi edullisesti nahkavuotia. Minähän ostin kolme vuotaa, joista yhden olen jo käyttänyt.  Valmistin siitä pikkurepun, jota olen kaivannut esim. hiihtoretkillä.  Piirtelin kaavan omien mielikuvien mukaan, koska halusin siitä sopivan kokoisen ja vetoketjulla suljettavan.
Pikkureppuun mahtuu kaikki tarpeellinen.

Toissa keväänä perheeni muisti minua äitienpäivänä korituolilla, joka ripustetaan kattoon.  Se on ollut paketissa loppukesään asti, koska viime kesänä teimme mökillä ulkoremonttia ja verannan laipion maalaaminen jäi tälle kesälle.  Tuoliin kuuluu istuintyyny, joka on valkoinen.  No, istahdapa siihen hikisellä iholla.  Kaivoin kangasvarastosta begonian lehti -kankaan päällistä varten.  Yksikseen se ei riittänyt, halusin näet tyynyn selkänojaankin, joten käytin reunoihin tummanruskeaa kangasta.  Muutaman kerran olen ennättänyt istua tuolissa kirjaa lukemassa.
    
Korituoli uusine tyynynpäällisineen.
Keskimmäinen meistä sisaruksista juhli miehensä kanssa 40-vuotishääpäivää.  Kyseessä ovat rubiinihäät.  Valmistin onnittelukortin paper piecing -tekniikalla.  Hups, vasta kuvasta huomasin, millainen "ryppy" on perhosen vasemmassa siivessä.  Onnittelimme hääparia tanssimalla heille ja muille vieraille rumban Finlandersien Hiljaiset sillat -biisin siivittämänä.  Siskoni oli valmistanut erittäin maukkaita tarjottavia tyttärensä ja miniänsä kanssa: voileipäkakku, kaksi täytekakkua, avokukkoja lohesta ja pikkuleipiä.  Nama, nami.  Kiitos hääjuhlasta!
   
Onnittelukortti rubiinihääparille.

4 kommenttia:

  1. Onnittelut pokaalista, komea on! Hienoa, kun on tilaisuuksia tuuletella kansallispukuja, saisivat näkyä enemmän käytössä. Minulla on tätini perintöä Kaukolan puku, mutta on ollut olemattomalla käytöllä, tätini kun oli paljon lyhyempi kuin minä, ja puku on vähän pieni minulle. Kaunis kortti, ei haittaa, jos ryppy näkyy vain valokuvassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kyllä kansallispuvut tuovat juhlan tuntua mihin tahansa tilaisuuteen. Voisiko perintöpukuasi suurentaa, jos vaikka saumoista löytyisi kangasta? Johanneksen pukuun opettajani teetti pussikantit, jolloin pienet muutokset on helppo tehdä.

      Poista
  2. Onneksi olkoon, komean pokaalin saitte! Upeat kansallispuvut, hyvä että ehditte tuulettamaan. Kaunis perhonen - niin on paljon maailmassa kankaita että harvoin näkyy tuttua, mutta tuota perhoskangasta minullakin on :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. On ihan tosi, että on aina mukavaa nähdä tuttu kangas jonkun muun työssä.

      Poista