tiistai 28. kesäkuuta 2016

Kahvipusseja ja tilkkuja.Ruusun loistoa.

Keskikesän harvinaisen lämmin juhla meni kuten tavallisesti eli paistoin mökillä muurinpohjalettuja, saunoimme ja poltimme kokon.  Olimme mieheni kanssa kahden, koska lapsilla oli omat juttunsa: vaellusta, festareita jne.  Juhannusruusut kukkivat rantatörmässä.  Kokko koostui oksista ja muusta palavasta jätteestä, mitä edellisen kesän aikana on kertynyt.  Aloitimme polttamisen jo klo 21. Tällä kertaa ei ollut ongelmia syttymisen kanssa.
    
Hiipuva kokko.
Viimeistelin talvella aloittamani puunkantokassin.  Olin ommellut kahvipusseja levyksi eli en siis leikannut niitä edes auki.  Leikkasin levyyn aukot lähelle kapeita päitä ja ompelin päistä 10 cm sisälle, jolloin syntyi kuja tukikepeille.  Pujotin niihin kepit, jotka mieheni sahasi katkenneesta harjan varresta.  Kierrätystä siis koko kapistus.  Vein sen mökille, jolloin sulloin sisälle pari villapuseroa.
     
Puunkantokassi.
Meillä oli myös 37. hääpäivä, jota emme kyllä juhlistaneet millään tavalla.  Mies muisti minua komealla kukka-amppelilla.  Kiitos hänelle paitsi kukista, myös siitä, että hän on aina tukenut minun käsityöharrastuksiani.  Vieraalla paikkakunnalla etsimme aina kangaskaupan ja automuseon!
    
Kukkia hääpäivänä.
Ompelin talvella pikakolmioita, joita olen nyt jatkojalostanut.  Muistissa on ollut Amerikan matkalla pikkuserkun esittelemä peitto, jossa blokkina oli Karhuntassu-malli.  Tutkin vastaavat mallit myös netistä, mutta kaikki oli koottu erilailla kuin serkkuni työ.  Päädyin tuohon amerikkalaiseen malliin. Pikakolmioni ovat kookkaita, joten peittoon tulee suuria karhun tassuja - montakohan saan mahtumaan!  Muutama blokki on valmiina.  Täytyy miettiä, millaisia välikaitaleita leikkaan yhdistämistä varten, luultavasti päädyn tummaan kankaaseen.

Violettisävyinen...

...ja punasävyinen Karhuntassublokki.
Kiitokset kommenteistanne!

6 kommenttia:

 1. Ihana ruusu, vain tuoksu puuttui! Kiva idea tuo puunkantoteline. Nyt on ollut suuret karhut liikkeellä! Hienoja blokkeja ovat.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista. Mieheni ihasteli ruusun kuvaa siitä, että syväterävyys oli osunut kohdilleen!

  VastaaPoista
 3. Ihana punasävyinen tilkkutyö, onko tuossa kankaassa omenoita? Tosi hieno kangas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllä siinä on omenoita. Kankaan olen ostanut Hampurista. Samasta kaupasta ostin myös herne- ja valkosipulikangasta. Ne ovat jotenkin syötävän herkullisia.

   Poista
 4. Karhuntassu on kiva malli - ja toden totta, sitä voi asetella uuteenkin järjestykseen :)
  Minun suosikkini kuvista on kokkotuli! Mielestäni olet onnistunut hienosti tallentamaan Suomen suvea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaavia kokkokuvia meiltä löytyy monta vuosikertaa, hauskaa, että pidit siitä.

   Poista