sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Oulun käsityömessut.


Läheisellä puidulla pellolla on ollut satamäärin muuttolintuja. Kerran muistin itsekin ottaa kameran mukaan ja yritin tallentaa näitä siivekkäitä. Valkoposkihanhet olivat aika arkoja ja lensivät kauemmas, kun astuin autosta ulos. Joutsenet näyttivät myös levottomilta.
Valkoposkihanhia ja joutsenia.

Monissa käsityöblokeissa on ollut esillä 4-vetskarin pussukoita. En löytänyt siihen teko-ohjetta, mutta ei muuta kuin ryhdyin rohkeasti kokeilemaan. Mallia katselin välillä kuvista. No, ensimmäinen valmistui (punainen), mutta huomasin tehneeni siinä muutaman turhan työvaiheen eikä se näyttänyt samanlaiselta kuin muiden valmistamat (tein siis ulkomuistista!). Eipä hätää: tein heti perään toisen (vihreän) ja se valmistui nopeammin ja lopputulos oli myös nätimpi. 
Pussukat avoinna...

...ja kiinni.

Eilinen päivä vierähti Oulun kädentaitomessuilla.Ouluhallissa. Meitä oli linja-autolastillinen kansalaisopiston järjestämällä matkalla. Jo menomatkalla meillä riitti puuhaa, kun opettajat laittoivat meidät valmistamaan nyöriä pahvikiekon avulla. Yksinkertaiset välineet: pahvikiekossa 8 koloa ja 7 villalankaa, joita siirrellään kahden langan yli tyhjään koloon. Näppärää. Itsekukin teki nyörin valmiiksi kotimatkalla. - Oulun messut ovat siinä mielessä sopivankokoiset, että siellä jaksaa kiertää ja katsella koko alueen. Onnekseni olin pitkän sähkökatkoksen aikana lajitellut lankavarastoni, joten ei tehnyt edes mieli hypistellä lankoja. Sen sijaan silmäni poimivat heti kivannäköisiä trikoita. Niistä tarttui mukaan neljää eri kuosia. Tilkkutyövarasto kasvoi kahdella kankaalla. Ostin myös kahdet kukkaron kahvat, toinen oli hassusti yksikulmainen. Siihen pitää suunnitella jokin tilkkutyömalli.
Kukkaron kehykset, pahvikiekko ja sen avulla tehty nyöri.

Trikookankaita.

Tilkkutyökankaita. 
Kiitokset mukavista kommenteista!

3 kommenttia:

  1. Veikeä kukkaron kahva ja tosi kivoja kankaita! :)

    VastaaPoista
  2. Ihanat on molemmat monivetoketjupussukat. Minulla jäi vaiheeseen ja vaihekin katosi jonnekin. Kauniita kankaita ja kukkaron kehyksiä. Olisi kiva osata tehdä tuollaista nyöriä.

    VastaaPoista