maanantai 19. lokakuuta 2015

Neulatyynyjä.Joku bloginpitäjä heitti ilmaan ajatuksen, että itse kukin voisi esitellä omat neulatyynynsä. Okei. Kyllä niitä löytyy useampiakin. Kaikki ovat vanhoja, osa tosi vanhoja eli perittyjä. Paras neulatyynyn täyte on ihmisen hiuskarva. Meillä on yleensä perheenjäsenten hiukset leikattu kotona, joten täyteaineita saa aina lisää. Kyllä niitä voi pyytää parturistakin. Hiuskarva teroittaa neulat. Itse käytän kahdenkokoisia neuloja: pienet sopivat joihinkin tarkkoihin kohdistuksiin, pääasiassa käytän suuria, nypläykseen tarkoitettuja neuloja. Olen laiska harsimaan, mutta suurilla neuloilla saa tukevan kiinnityksen.

 
Suosikkineulatyyny.

 Eniten käytän pyöreää, ranteeseen laitettavaa neulatyynyä. Se on myös sopivan kokoinen otettavaksi mukaan käsityöharrastuksiin. Kuminauha toki kaipaisi vaihtamista.

Sienineulatyyny.
Noin 30 vuotta sitten tein myyjäisiin neuletyynyjä, joissa on sorvattu jalka - mieheni hoiti sorvaamisen. Minä lakkasin jalat ja valmistin pehmusteet. 

Perintöneulatyyny.
Vanhin neulatyyny on isosiskon äidille ompelema. Näkyy olevan reikäkin. Se asustaa korissa, missä säilytän kirjontatyötä. Muutama muliinilanka roikkuu neuloista.

Sovitusneulatyyny.
Jostakin olen saanut kylkiäisenä sovitusneulatyynyn, mutta se on ollut hyvin vähän käytössä.


Lintuneulatyyny.
Uusin neulatyyny on muutaman vuoden vanha: jossain käsityölehdessä oli ohje lintutyynyyn. Tein niitä pari kappaletta.Yksi neulatyyny koristaa myös sovitusnuken kaulaa.

Kesän marjasato alkaa olla tallessa. Puolukoita tuli riivityksi noin sata litraa ja nyt olen poiminut suolta karpaloita. Kuiva ja aurinkoinen sää on tehnyt suokävelystä mukavaa ja saalista on kertynyt kolmelta reissulta 8 litraa. 

Herkullisia karpaloita.


Kasvihuoneessa tomaatit kasvoivat kehnonlaisesti, kaipasivat kai aurinkoa kuten minäkin. Sisällä kypsyneistä tomaateista valmistin aurinkokuivattuja tomaatteja. Viipaloin tomaatit, kierittelin öljyssä ja mausteissa ja kuivatin kuivurissa. Laitoin kuivatut tomaatit lasipurkkeihin, päälle öljyä. Kun tomaatit on syöty, jäljelle jäävän mausteöljyn voi käyttää ruuanlaittoon.

Aurinkokuivattuja tomaatteja.

3 kommenttia:

 1. Hienoja neulatyynyjä sinullakin on!
  Mahtavan määrän puolukoita olette keräneet ja karpaloitakin:)

  VastaaPoista
 2. Kiitos vierailusta neulatyynyissäni, monta on niitä näköjään sinullakin käytössä, tuosta sovitusnuken neulatyynystä olen erikoisen kade kun sillä on se nukkekin mukana.

  VastaaPoista
 3. Nukke on omatekoinen, taidan tehdä siitä oman postauksen.

  VastaaPoista