tiistai 17. helmikuuta 2015

Kortteja ystävänpäiväksi ja varastoon.


Ystävänpäiväkortti.
 
Minulla on ollut suunnitelmissa, että pitäisin korttientekopäivän! No, kokonaisen päivän varaaminen yhteen puuhaan oli kyllä liian suuri projekti, joten askartelin korttien kanssa muutaman illan. Hyvä niin. Ensimmäisenä iltana leikkasin amerikkalaisista tilkkutyökankaista kukkakuvioita, jotka silitin liimaharson avulla korttipohjiin. Näitä askartelin kymmenkunta ja osan lähettelin ystävänpäiväkortteina menemään. Muutamia jäi toki varastoon. Korteissa näkyvät kukka- ja nuottiviivastopaperinauhat olen ostanut Saksasta Idee-nimisestä askarteluliikkeestä; Ideessä piipahdan jokaisella Saksan matkalla, eihän sellaista askartelutaivasta voi ohittaa.

Näistä korteista osa on jo lähetetty ystäville.

Lisää kangaskukkakortteja.Koska olin päässyt hyvään vauhtiin korttien teossa, jatkoin puuhastelua, mutta materiaali vaihtui lautasliinoihin, joita olen keräillyt aina, kun on sopiva servetti sattunut kohdalle. Liimasin taas erilaisia kukka-, pöllö- ja muffinikuvia liimaharson avulla korttipohjiin. Varastoon syntyi 18 korttia.

Onnittelukortteja.

Osa korteista on yksi-, osa kaksiosaisia.
Joukkoon mahtuu myös muutama pöllökortti.

Tämä lautasliina on Jukka Rintalan suunnittelema.


Kesämökillä olen usein kaivannut irtojakkaraa. Löysin sellaisen viime kesänä rompetorilta, mutta se kaipasi hieman tuunausta. Tuoli on käsityönä tehty, lujat puuosat, päälliskangas käsinkudottua villakangasta. Nuhraantunut kangas piti saada piiloon. Päädyin ompelemaan irtopäällisen tilkkutyönä, mallina ullakon ikkunat. No, pöllöthän sieltä ikkunoista kurkkivat. Reunukseen käytin taas tilkkupeitoista tähteeksi jääneitä kaitaleita. Puuosat kaipaavat vielä hiontaa  ja lakkausta.

Tässä jakkarasta näkyvissä entinen kangaspäällyste.

Uudellen verhoiltu jakkara, päällinen on kiinnitetetty vihreillä kanttinauhoilla jalkojen ympäri.

2 kommenttia: