tiistai 5. maaliskuuta 2024

Pukineita pakkaseen.

 

Päätä ei palele.

Ankara pakkastalvi pisti miettimään, miten saa itsensä pysymään lämpimänä myös ulkona.  Niinpä etsin Käsityölehden arkistoista Nikita-hatun kaavan ja ompelin sellaisen.  Päällisosan tein violetista villakankaasta ja reunaan käytin pienen turkispalan, joka oli odottanut sijoituspaikkaa jo useamman vuoden.  Kaavaa olisi voinut hieman muokata omaan nuppiin sopivammaksi ja reuna vaatisi pitempikarvaisen turkiksen, mutta tällä nyt mennään.  Pääasia, että pää pysyy lämpimänä.

 

Merinovillakäsineitä.

Olen aina ollut kylmäkätinen, mutta iän myötä myös mieheni käsiä on ruvennut palelemaan herkästi.  Tutkin merinovillaneulosten jämiä ja totesin, että niistä riittää materiaalia "lapasiin", jotka mahtuvat rukkasen sisälle.  Näihinkin löytyi kaava käsityölehdestä.  Miehen lapaset leikkasin aikuisten kaavalla, mutta omani leikkasin ilman saumanvaroja.  Tumppujen ompeleminen saumurilla oli tosi nopeaa.  Kylmemmillä ilmoilla lapaset ovat olleet käytössä hiihtorukkasten sisällä.

 

Nenäliinakotelo.
 

Omasta autosta löytyy pieniä puutteita, jotka eivät ole aina teknisiä.  Itse en pidä pienistä nenäliinapaketeista, joissa on vain muutama liina pieneksi taiteltuna.  Siispä ompelin pehmeän kotelon, johon mahtuu puolet isosta nenäliinapaketista.  Kankaat ovat resurssijämiä, tilkkutöistä jääneitä.  Välissä on ohut vanu. Kotelo aukeaa vetoketjulla.  Nyt nenäliinat säilyvät siisteinä myös hanskalokerossa.  

8 kommenttia:

  1. Merinovillakäsineet onkin hyvä idea! Oot kyllä taitava kun hatunkin ompelet itse:)
    Mullakin on hanskalokerossa muutama pieni pussukka eri tarvikkeille kun en tykkää että ne pyörii sekaisin siellä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merinovilla on hyvä materiaali, koska se ei kutita, vaan sitä voi käyttää ihoa vasten. Suunnitelmissa on ommella merinovillasta kypärämyssy, mutta se jäänee ensi talveen.
      Irtotavarat ovat joskus myös harmittavan nuhjuisia pyörittyään hanskalokerossa.

      Poista
  2. Nyt tarkenee. Nuo käsineet on hyvät. Taidan tehdä myös, kun palelen aina käsistäni, ( ja jaloista). Nenäliinapiilo on hyvä idea myös. Totta, että autossa tuollainen on tosi hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä merinovillakäsineet lämmittävät, vaikka ovatkin ohuet. Tumppuihin riittävät pienetkin neulospalat.

      Poista
  3. Hyvä idea nuo sisälapaset. Täytyy pitää mielessä ensi talveen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niiden ompelu on tosi helppoa. Vain muutama sauma saumurilla.

      Poista