perjantai 10. huhtikuuta 2020

Kirsikan kukkien aikaan.

Huhtikuun tilkkupeitto.
 Jos maailma ei olisi keikahtanut nurin eli Korona-virus ei olisi suorittanut maailman valloitusta, olisimme lähteneet Saksaan ihmettelemään kirsikkapuiden kukintaa.  Jospa ne kukkivat ensi keväänäkin.  Niistä haaveillessa ompelin huhtikuun tilkkutyön, johon käytin suuren japaniaiheisen paneelikankaan.  Käydessäni paikallisessa kangaskaupassa ihastelin seinälle ripustettuja paneeleja ja niinpä sorruin ostamaan yhden (Oli vaikea valita monesta kauniista kankaasta!).  Sen ympärille sitten aloin ommella kankaita ilman suurempaa suunnitelmaa.  Monta kangassuikaletta upposikin tähän työhön.
   
Tikkausta kuvion mukaan.
Halusin työtä rauhoittamaan harmaata kangasta.  Sitä ei ollut varastossa, mutta värjäsin pätkän lakanakangasta Emotuotteen kangasväreillä: kostea kangas muovin päälle ja sitten vain sivelin leveällä pensselillä väriä ikään kuin maalia lattiaan.  Ei siitä tullut puhdasta harmaata, vaan hieman vihertävää, mutta näyttää sopivan tähän värimaailmaan.  
  
Taustakangas on vaatimaton.
Taustakankaaksi ompelin seurakunnan kirpputorilta ostamani pöytäliinan.  Reunakantit leikkasin ikivanhoista kukkakankaista, jotka ovat pyörineet laatikossa kauan. 

Meinasin antaa tilkkutyölle nimeksi Korona, mutta se ei oikein sopinut tuohon hempeään kuvaan.  Niinpä osuvampi nimivalinta oli Kirsikan kukkien aikaan.
  
Paneeli on viehättävä.

Eiköhän tästäkin jaksosta elämässä selvitä.  Kauniita pääsiäispyhiä!

14 kommenttia:

  1. Kaunis!
    Harmittaa, että kaikki matkasuunnitelmat on pitänyt jäädyttää, kesälomaohjelmaakaan on turha isommin miettiä. Nyt eletään näin, nautitaan kotoilusta ja pienistä iloista, käsillä tekemisestä....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tosiaan harmittaa, mutta uskon, että vielä voi matkustaa, mennä tanssimaan jne. Nyt tehdään sitä, mikä on mahdollista: vaelletaan metsissä, tanssitaan ja jumpataan kotona, soitellaan ystäville...ja tietysti aherretaan käsitöiden parissa.

      Poista
  2. Ihan mahdottoman hienon työn olet tehnyt!! Tykkään:) Hyvä että vaihdoit nimen. Uusi valinta sopii paljon paremmin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! Joskus on kiva tehdä ilman mallia ja antaa ajatusten viedä työtä eteen päin.

      Poista
  3. Tosi upea työ ja kauniit värit! Hyvä, että vaihdoit nimen.
    Monilla ihmisillä muuttuivat suunnitelmat kertaheitolla maaliskuun puolessa välissä Suomessa. Mutta tämäkin aika menee ohi ja nyt eletään näin, mutta onneksi voimme näin netin kautta tapailla:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olet oikeassa: suunnitelmat muuttuvat, mutta ehkä on hyvä välillä pysähtyä myös miettimään eikä pidä kaikkea niin itsestäänselvyytenä. On kuitenkin vielä paljon asioita, joita voimme tehdä. Maaseudulle tulee tuskin täydellistä ulkonaliikkumiskieltoa. Meille vapaaseen yhteiskuntaan tottuneille rajat tuntuvat toki ahdistaviltakin. Toivon saavani lukea monta, monta blogitekstiä, ne piristävät aina.

      Poista
  4. Hieno työ! Korvaavia toimintoja on nyt kehiteltävä, ja myönnän, että toisaalta nautin tästä kotoilusta kaikessa rauhassa, vaikka etätyö viekin viikolla ison osan ajasta. Kyllä tämä vielä joskus päättyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Minä luotan myös siihen, että kyllä tämäkin jakso elämässä päättyy. Nautin kotoilusta.

      Poista
  5. Kiva tarina hienolla työlläsi. Muistat varmasti aina, mihin aikaan tuon työn olet tehnyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän tämä aika on tosi erikoinen, jää varmasti mieleen.

      Poista
  6. Kaunis työ ja hieno tunnelma, kirsikankukat kyllä ihastuttavat karskimpaakin tyyppiä! Saati sitten kun kukista tykkää ihan erityisesti. Kyllä tässä nyt kestetään ja vähitellen aletaan miettiä mitä tehdään tulevaisuudessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kirsikan kukkien tunnelma on sanoinkuvaamaton. Tulevaisuus voi olla jossain määrin erilainen kuin ennen koronaa.

      Poista
  7. Miten nätti työ. Tykkään tosi paljon näistä paneleista, joita voi kasvattaa oman mielen mukaan. Paneleita on vaan niin vaikea löytää. Mistä ostit tämän upean?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. kiitos! Osti paneelin Aunen ja Hellun kangaspuodista Iisalmesta. Siellä on muitakin yhtä upeita paneeleja.

      Poista