sunnuntai 11. elokuuta 2019

Tilkkutöitä nämäkin.

Aurinko hellii miljoonakelloa.


Mihinkähän heinäkuu on mennä hurahtanut!  Huh!  Välistä oli niin kuumia hellepäiviä, että piti vain istua varjossa ja illan tullen kastella kukkia, kasvi- ja perunamaata sekä kasvihuonetta.  Aamun varhaisina tunteina hipsin pari kertaa mustikkametsään, josta keräsin parikymmentä litraa luonnon antimia.  Sitten siirryin vadelmapuskiin, mistä noukin vadelmia yli 50 litraa.  Nyt jo ilmojen viilennyttyä olen siirtynyt viinimarjapensaisiin.  Sato niistä on kutistunut kuivuuden vuoksi, mutta mehumaijaan on riittänyt toki marjoja.

Kukkaloistoa.

Olen jonkin kerran malttanut istahtaa ompelukoneen ääreen, missä valmistui tilkkutyönä essu.  Malli on taas saksalaisesta lehdestä, jossa on pieniä käsitöitä.
   
Essu tikkutyönä.

Alkuperäinen malli.

 Käytin myös Suvituulipeiton taustakankaasta jääneet palat hyödyksi.  Sain kuviot asetelluksi pieneen kassiin ja tyynyyn; eiköhän suvusta joku pikkuneiti saa niitä omakseen.

Kankaan loppuja.

Kaapissa on muhinut myös Finnlaysonin Helminauha-kangas.  Siitä valmistui kaksi pussukkaa.
   
Vaaleita pussukoita.

Viikko sitten meitä ilahdutti se, että koko jälkikasvu tuli vierailulle samaan aikaan.  Sisarukset pääsivät tapaamaan toisiaan, ja huomion keskipisteenä oli tietysti vuoden vanha lapsenlapsemme, joka tapaili ensimmäisiä sanojaan.  Kiva nähdä kaikkia.  Samalla kertaa kutsuimme kylään serkkujani.  Mukava juttutuokio.
 
Serkkuni tuomia krysanteemeja. Kiitos!

Risukoira piilossa lobelioiden  takana.
Hyvää marjastusaikaa kaikille!

6 kommenttia:

  1. Kauniita kukkia ja se on kiva kun koko perhe saa kokoontua yhteen viettämään aikaa yhdessä. Hieno essu, laukku/tyyny ja pussukat! Paljon olet kerinnyt tekemään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kesä on ihanaa aikaa, kun ulkona näkee paljon kukkia. Ompelu on jäänyt minimiin, mutta ehkä syksyn tullen aikaa riittää näpertelyyn.

      Poista
  2. Niin sitä vaan tultiin elokuun puolivälille. Nopeasti on aika mennyt ja olispa ollut kesää pidemmälti. Kivoja töitä olet tekaissut. Sopivaa kesäaskaretta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on kuukausi kohta puolivälissä. Pienet käsityöt sopivat kesään.

      Poista
  3. Kivoja ompelutöitä on siellä valmistunut:) Silmiin kyllä pisti tuo marjasato jota olet kerännyt, ihan mahtavaa! kyllä kelpaa talvella napostella:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Irma! Syömme talvisin lähes joka päivä marjasmootiet. Maistuvat hyvin. Kesällä nautimme marjamaitoa tuoreiden marjojen aikaan.

      Poista