sunnuntai 17. maaliskuuta 2019

Pussukoita ja koteloita.


Kahden vetoketjun pussukoita.

Yritin "tuhota" kangas- ja vetoketjuvarastojani, mutta eivätpä pinot näytä yhtään pienentyneen.  Sain kuitenkin valmiiksi viisi pussukkaa, joihin ompelin sivutaskun vetoketjuineen.  Itselleni taitaa jäädä tuo vaaleanpunainen, johon käytin japanilaistyylisen kankaan (ostettu joskus käsityömessuilta ja marinoitunut muutaman vuoden!).  Loput taitavat mennä lähetyspiirin arpajaispalkinnoiksi, ellei joku muu halua niitä itselleen.  Ehkä vielä lisään vetoketjuihin kangassuikaleet.
   
Punasävyiset...

...sekä vihreä ja sinisävyiset.
Muutaman kuukauden ajan kangaspinon päällä on keikkunut kaksi palaa korkkikangasta.  Vihdoin sain toteutetuksi ajatukseni valmistaa niistä passikoteloita.  Koristelin kotelot nauhoilla ja kotelon saa kiinni kuminauhalla.  Sisältä löytyy pieni kristallimuovista ommeltu kotelo, johon ainakin minä laitan todistuksen hammasimplantista.  Näitä voisin ommella lisää.
   
Passikotelot minulle ja miehelleni.
Tavallisesti en esittele juuri keskeneräisiä töitä, mutta nyt teen poikkeuksen.  Tilkkulehti Finn Quilt sisälsi näet mysteerityön ohjeen.  Ompelin pienempään työhön tarvittavat blokit ja nyt vain odotellaan lehden seuraavaa numeroa, missä neuvotaan seuraavat työvaiheet.  Jännittävää, kun ei yhtään tiedä, millaista työtä olen tekemässä.
   
Tästä alkaa salaisuustyö.

Ulkona on aika surkea sää, mutta koko viikoksi luvattu vesisade pienentää hankia. Jokohan hiihtokelit menivät?
Kiitos kommenteista!

10 kommenttia:

  1. Kivan mallisia pussukoita olet tehnyt ja tuo vetoketjullinen sivutasku on lisähienous! Minulta kysyttiin tänään, olisiko muutama pussukka tai muu pieni työ antaa seurakunnan (ortodoksisen) palmusunnuntain myyjäisiin. Olihan niitä. Tuohon mysteeriin etsin yhä kankaita, mutta mukaan aion tulla. Passin kannet lisälokeroineen ovat kätevät.

    VastaaPoista
  2. Otin pussukan mallin tyttären hajonneesta kapistuksesta. Passeilla on käyttöä jo loppuviikosta.

    VastaaPoista
  3. Pussukan malli näyttää toimivalta, sen saa suu aukeaa varmasti isoksi ja tavaroita on helppo ottaa. Kivat kankaat myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä pussukan suu aukeaa reilusti. Kankaat ovat kaikki varaston pienentämisprojektia, vaikkeivät varastot ole näennäisesti vähentyneet.

      Poista
  4. Pussukkatehdas on pyörinyt täysillä ja hienoja tuotoksia on tullut! Kotelo korkkikankaasta on hieno idea. Olen muutamaan otteeseen korkkikangasta pyöritellyt käsissäni, mutta en ole vielä ostanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Korkkikangas on ihan helppo materiaali ommella, se taipuu, mutta ei taitu. En tiedä, miten se kestää käytössä.

      Poista
  5. Kivoja pussukoita ja niin sopivia arpajaisvoitoiksi. Olen aina inhonnut tuota pussukka sanaa, mutta ei parempaakaan oikein löydy. Ei tuo salaisuustyökään hasummalta näytä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ennen sanottiin beautiboxiksi, mutta sekin on sanahirviö. Lähes joka toinen kerta onnistun kirjoittamaan sanan pussukka virheellisesti, mistähän mahtaa johtua. Salaisuustyö kuulostaa ainakin näin ensikertalaisesta mielenkiintoiselta.

      Poista
  6. Onpa hienoja pussukoita ja sivuvetoketjutasku pussukassa on kyllä hieno lisä! Korkkikangasta olen ostanut, mutta en ole siitä vielä mitään tehnyt... Hienot passikotelot. Tuota mysteerityötä minäkin aion tehdä, kunhan kerkiän muilta töiltäni:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Yksi pussukka pääsi matkalle Teneriffalle, muut menevät huomenna arvottaviksi. Passikotelot olivat myös matkalla. Mysteerityö kiehtoo.

      Poista