perjantai 8. helmikuuta 2019

Pohjantähti.


Seinävaate Pohjantähti.

Nyt en ole katsomassa taivaalle, vaikka siellä on tämän vuoden aikana jo näkynyt upea kuun pimennys.  Olen tallentanut Pinterestistä käsityömalleja ja -ideoita, joita voisin toteuttaa.  Yksi niistä on kaunis tähtimalli, jota aloin toteuttaa Hollannista ostamillani kankailla.  Ensin suurensin mallin A4-kokoiselta arkilta 5-kertaiseksi. Sitten vain kankaisiin käsiksi! Ompelin ensiksi keskiosan ja jatkoin pikakolmioiden avulla reunoilla oleviin sakaroihin.  Kun minulla oli keskiosa ja reunat valmiina, ajattelin tyytyväisenä, että piankos ne nyt yhdistää toisiinsa.  Mutta voi mokomaa: keskiosa ei riittänyt pettämään aukkoa!  Pohdin, pitäisikö ommella uusi keskiosa, mutta tein toisen ratkaisun eli ompelin keskiosan ympärille uuden kaitaleen.  Huh!  Kyllä oli ratkojalla töitä, kun kulmat eivät osuneet kohdilleen ja tuli muitakin söhellyksiä.  Pitäisiköhän tällaiset työt tehdä paper piecing -menetelmällä!    Kun vihdoin olin tyytyväinen tilkkupintaan, tikkasin sen koneella vanuun ja taustakankaaseen kiinni.  Työ sai ylevän nimen, Pohjantähti - La Stella Polare ja koristaa nyt eteisen seinää. 
   
Kankaissa kiehtovat matematiikan ja kemian kaavat.

Keskiosa sai uuden kehyksen.

Työlään tilkkupinnan jälkeen kaipasin tosi yksinkertaista käsityötä ja sellaiseksi osoittautui jumppapussien ompelu.  Samassa sarjassa niitä valmistui viisi kappaletta.  Eiköhän noilla kuittailla muutamia syntymäpäiviä.
   
Valmiita jumppakasseja.

Lumikuorrutteiset puut ja pensaat ovat kauniita, mutta lumikuorman takia puhdistelin omenapuiden oksilta liikoja lumia pois. 
   
Lumitaidetta.

Talvinen grillikatos.

Kevätaurinkoa odotellen kiitän kommenteista!

10 kommenttia:

 1. No etpä tartukaan mihinkään helpoimpaan malliin! Hienosti suoriuduttu ja kaunis tuli! Mielenkiintoisia matemaattisia kuoseja :) Teilläpä onkin komea lumihanki. Meillä on jo ihan jäinen piha kun on monta päivää satanut vettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, huomasin itsekin ottaneeni aika vaikean työn. Lumi alkaa sulaa täälläkin, kun sataa vettä.

   Poista
 2. Kaunis Pohjantähti ja hienosti ratkaistu!
  Täälläkin oli hieno lumikuorrutus vielä viimeviikolla, mutta nyt sataa vettä ja lumet sulavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tässä ihmettelen, saammeko vielä hiihtokelejä.

   Poista
 3. Upea ratkaisu ja sait aikaan hienoakin hienomman tähden. Onnittelut.

  VastaaPoista
 4. Nätti seinävaate ja voi valtavaa mikä työ siinä ollut. Lumet saisi jo mennä, olen niin keväässä jo pelargoneineni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Välillä piti tehdä muuta, että uskoin saavani työn loppuun. Sinun pelargoniasi ovat aina niin kauniita, ne kaipaavat jo aurinkoa niin kuin minäkin.

   Poista
 5. Kaunis tähtimalli! Minulta olisi kärsivällisyys kyllä loppunut tuon kanssa. Sinnikäs ja taitava sinä!

  VastaaPoista