sunnuntai 23. syyskuuta 2018

Rauma 1.



Vanhaa Raumaa.

 Viime viikonloppuna vierailimme tyttäremme ja vävypoikamme luona Raumalla.  Edellisestä reissusta olikin vierähtänyt reilut kaksi vuotta.  Menomatkalla poikkesimme - vanhoihin ajoneuvoihin hurahtaneet - Kangasalan automuseoissa eli Vehoniemen automuseossa ja Mobiliassa.   Jälkimmäisessä oli esillä hieno kattaus linja-autoja eri vuosikymmeniltä.  Sellaisilla mekin kuljimme koulutiemme joka aamu ja iltapäivä.  Vanhat postiautot olivat niin nostalgisia ja silloin postilaitos hoiti sille määrättyjä tehtäviä.
    
Nostalgisia postiautoja.

Raumalla sattuivat olemaan silakkamarkkinat.  Tosin vain kahdella myyjällä oli silakoita eli kyseessä olivat siis markkinat.  Välillä saimme muutaman sadekuuron.  Kiertelimme toki katsastamassa Vanhaa Raumaa. Saimme ihailla kuvanveistäjä Kerttu Horilan veistoksia ympäri kaupunkia mm. Kolme sulotarta, jotka kainostelevat kanavasta kurkkaavaa otusta.  Kerttu Horilasta on juttu uusimmassa Kodin kuvalehdessä.
    
Markkinatunnelmia.

Kauniita koristeita.
Sammakko kanaalissa...

...pelottelee kolmea sulotarta.

Kauniita puutaloja.

Pitsinnyplääjän patsas.
Tyttäreni oli mennyt nypläyskurssille.

  Ajoimme myös Säkylään, missä kohteena oli naisten neulevaatteita valmistava yritys nimeltään Kaino.  Uusimmassa Suuri käsityö -lehdessä on juttu tuosta Kainosta, samoin kaava tunikaan. Ostin neulospaloja, joista on jo jotakin syntymässä.  Palaan niihin myöhemmin.

6 kommenttia:

  1. Olipas teillä kivankuuloinen viikonloppu! Hienoja kuvia! Rauma näyttää oikein kivalta paikalta, kauniita tosiaan nuo puutalot! Leppoisia syyspäiviä sinne❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Jälkikasvuaan on aina mukava nähdä ja siinä samalla tutustua ympäristöön ja sen nähtävyyksiin. Kivoja syyspäiviä myös sinulle.

      Poista
  2. Raumalla on mukavaa! Onko karikatyyrit sinulle tuttuja? Siellä varsinkin pääsee hyvälle tuulelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa, en ole törmännyt, mutta kävin katsomassa googlella, näyttävät mukavilta.

      Poista
  3. Raumalla on aina kiva käydä, siellä on paljon nähtävää:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä. Jo pelkkä rantakaupunki on tällaiselle sisämaan asukkaalle uutta.

      Poista