tiistai 17. huhtikuuta 2018

Vierailu eduskunnassa.

Pääsiäisen jälkeen minulla oli tilaisuus vierailla Eduskuntatalossa.  Koska meillä ei ollut muuta yhteistä ohjelmaa ryhmäni kanssa, liitin matkaan myös kyläreissuja.  Lahdessa minua odotti työkaverini miehensä kanssa ja vietin heidän luonaan "täysihoidossa" vajaan vuorokauden. Iltateelle saapui vielä pariskunta, jotka molemmat olivat entisiä työtovereita.  Kylläpä meillä riitti puhumista: porisimme menneistä, mutta päivitimme myös nykyistä elämäämme.  Aika heidän kanssaan hurahti aivan liian nopeasti.  Kävimme katsomassa Sibeliustalon ja mattonäyttelyn, mutta ne jäivät kuvaamatta.  Sydämelliset kiitokset vieraanvaraisuudesta!
    
Lähes tyhjä istuntosali.
 
Saavuin paikallisjunalla Helsinkiin, missä jätin laukkuni Rautatieaseman säilytykseen. Pienen happilenkin jälkeen päädyin Eduskuntatalon portaikkoon, missä osa ryhmästä oli jo paikalla.  Kansanedustaja Sari Essayah otti meidät iloisesti vastaan ja kierrätti meitä ympäri taloa.  Näimme talon pienoismallin, ihastelimme marmoripintoja ja istuimme hetken suuressa istuntosalissa.  Kuulimme myös tarinan talon akustiikasta, miten taitavasti se on suunniteltu toimimaan jo ennen elektronista äänentoistoa.  Sari halusi näyttää meille erityisesti taiteilija Pekka Halosen suurikokoisen maalauksen Tukinuitto, joka on sijoitettu valtiovarainvaliokunnan huoneeseen.  Lopuksi meidät kahviteltiin Kristillisdemokraattien kokoustiloissa. Kyllä talo on hieno ja kulttuurihistoriallisesti arvokas rakennus.  Huonojalkaiselle lukuisissa portaissa kiipeily saattaa olla rankkaa.
   
Istuntosalin kupolikatto.

Marmoriportaikko.

Lattiamosaiikkia:tässä neljästä elementistä tuli.

Pekka Halosen upea maalaua Tukinuitto.

Sari Essayah toimi emäntänä.

Loppuillasta matkasin lähijunalla Pohjois-Haagan asemalle, missä poikani ja hänen tyttökaverinsa odottivat minua.  Katselimme kuvia heidän Teneriffan matkaltaan.  Hyvin nukutun yön jölkeen oli aika palata kotiin.

2 kommenttia: