keskiviikko 14. helmikuuta 2018

Hameita.


Kuluneilla viikoilla päätin poistaa käytöstä kulahtaneita arkihameita ja ommella uusia tilalle.  Hyvän sysäyksen ompelulle antoi viime vuoden viimeisin Suuri Käsityö -lehti, jossa oli peräti kolme kivannäköistä hameen kaavaa.  Toteutin niistä kaksi.  Vuosia sitten Pajulahden vaatepalasta hankittu punaruudullinen kangas pääsi ensiksi käsittelyyn.  Olin jo aikaisemmin ommellut siitä jakun/tunikan.  Nyt se sai parikseen kellohelmaisen hameen.
    
Hillapuuron punainen hame ja jakku.

Seuraavana käsittelyyn pääsi italialainen pukukangas.  Valmistin siitä hameen, jossa on avolaskos edessä.  En vielä osaa sanoa, miten tuo malli toimii.  Siinä on ainakin mukavat taskut.
    
Lähes musta hame.

Samaan putkeen ompelin vielä vihreän hameen monta vuotta palvelleen perushamekaavan mukaan.  Kangas on Tazzian pala ja on marinoitunut kaapissa jo riittävän kauan.  
     
Vihreä perushame.

Kaikkiin hameisiin löytyivät tarvikkeet (kangas, vuorikangas, vetoketju ja nappi/hakanen) tarvikekaapista.  Jatkossa ne tietysti täyttävät vaatekaappia, mutta eikös siivoaminen ole sitä, että siirretään tavaroita paikasta toiseen! 
   
 Antoisaa ystävänpäivää ja kiitos kommenteista!


2 kommenttia:

  1. Nuo kaikki sopivat sinulle tosi hyvin, olet taitava ompelija:) Musta hame on mielenkiintoinen ja näyttää hyvältä.

    VastaaPoista