keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Kukkia ja maalaamista.

Daalia ja miljoonakello.
 Kylläpä oli työntäyteinen ja pitkä viikonvaihde.  Olimme vihdoin toteuttamassa suunnitelmaamme maalata kotitalomme ulkoseinät.  Edellisestä maalauksesta on kulunut aikaa tasan 30 vuotta.  Tosin ulkoverhous on hyvin karkeaa lautaa, jossa maali on kestänyt suhteellisen pitkään.  Aloitin alaseinien maalaamisen jo viime viikon tiistaina ja jatkoin sitä yksikseni, mutta sitten työtön tyttäreni ja mieheni tulivat kavereiksi.  Meillä oli käytössä vuokranosturi; kaksikerroksisen talon maalaaminen olisi muutoin aika hidasta.  Sää suosi urakkaamme, vaikka iltapäivisin pitikin maalata varjoisaa seinää.  Illalla vihdoin maalasin viimeiset ikkunanpielet.  Oli kyllä juhlava (lue: sairaan väsynyt) olo.
    
Mieheni yläimoissa.

Nurkkalautojen viimeistelyä.

Nuorempi siskoni täytti vuosia; ei tasa- eikä juhlinut.  Taalainmaan matkan kunniaksi ompelin hänelle heppakankaasta kynäkotelon, koska kangasta jäi suikale tähteeksi.  Ompelin myös kauppakassin risaisesta sateenvarjosta.
    
Kynäkotelo ja kauppakassi.

Viime syksynä ostin Espanjasta kivan kangaspalan. Jossain lepohetken aikana ompelin siitä hameen.  Laskostin kankaan avolaskoksille ja yhdistin vyötäräkaitaleeseen; käytössä ei ollut kaavaa, mutta mukava kesähame siitä syntyi.


Kukkahame kesäksi.
Kesä näyttää vihdoin saapuneen meillekin.  Kotipihassa kukkivat mm. unikot, pelergoniat, orvokit ja miljoonakellot.  Kasvihuoneessa tomatit ja kurkut vaativat paljon vettä. Jospa niistä saisi satoa loppukesällä.

Unikon kukat ovat kauniita.

Inkalilja ilahduttaa koko kesän.

Vanhanajan pelargoniat kukkivat komeasti.

12 kommenttia:

 1. Meillä on myös ulkosaunan maalaus, mutta se on huomattavasti helpompi homma, kuin talon maalaus, nyt taas menee 30 - vuotta, ennen kuin tarvitsee maalata :) Hieno kesähame ja unikko on ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työn iloa saunan maalaamiseen. Totesimme mieheni kanssa, että 30 vuoden kuluttua olemme yli 90-vuotiaita, joten seuraavan maalauksen suorittaa joku muu...Unikon kukat ovat kauniita, vaikka kestävätkin vain vähän aikaa.

   Poista
 2. Huh-huh, aika urakka on ollut maalaamisessa. Nyt saa kuitenkin tuntea juhlavaa oloa pitkäksi aikaa;)
  Upean väriset pelargonit, en muista tuota väriä nähneeni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelargoniat on ostettu lähikaupasta, kuulunevat Keskon valikoimiin. Yhdestä urakasta siirryimme toiseen: lämminvesivaraaja on tihkuvuotanut muutaman viikon eli varaajahuone tyhjennettiin aamulla, mies on hakemassa uutta varaajaa ja huoltomies tulee iltapäivällä!

   Poista
 3. Aikamoinen urakka maalata iso talo, mutta ihan varmasti nyt on kevyt olo, kun homma on tehty. Kivat pikkulahjat olet tehnyt ja "lepohetkenä" tehty hame on varsin kesäinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tällä hetkellä kesä on taas kateissa eli lämmintä on vain +8 astetta, joten kesähameella ei tarkene.

   Poista
 4. Tuo maalaaminen saa minulle ihan huonon omantunnon, kun olen aina vaan siirtänyt ja siirtänyt. Mutta kyllä on ihania kesäisiä kukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kannata potea huonoa omaatuntoa, kaikki aikanaan. Unikon kukkien muuttuminen siemenkodiksi on viehättävää seurattavaa.

   Poista
 5. Nyt teillä onkin talo hienossa kunnossa! Onnea vaan! Kelpaa vähän istuskellakin ja ihailla kauniita kukkiasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yritän tässä ainakin pieniä hetkiä nauttia kukkien katselusta. Olkapäätkin alkavat oireilla, joten tauko olisi paikallaan.

   Poista
 6. Talonmaalaus onkin iso urakka. Hienot ompelut ja kauniit kukat. Ihana inkalilja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Urakka on onneksi ohi. Inkalilja on ollut suosikkejani monen kesän ajan.

   Poista