tiistai 11. huhtikuuta 2017

Tutte le strade portano a Roma.


Kiitoskassi italiaksi.Kaikki tiet vievät Roomaan, sanoo vanha viisaus.  Kirjoitin tämän lauseen kassiin, jonka ompelin italian kurssin opettajalle.  Koristeeksi ompelin Italian lipun, johon otin mitat karttakirjasta ja muutin sopivankokoiseksi mittakaavassa.  Kurssilaiset kirjoittivat nimensä kassiin, jonka aiomme täyttää hedelmillä.  Toivottavasti mukava opettajamme ilahtuu C-vitamiinipommista.  Hän jää eläkkeelle opetettuaan kieliä 50 vuoden ajan.  Emme vielä tiedä, jatkuuko ryhmämme opetus ensi talvena.
   
Anelmaiset sukat.

Aloitin tammikuussa käyttämään Seitsemän veljestä -lankojen loppuja.  Tyttäreni etsi minulle Anelmaiset-sukkien ohjeen, jota toteutin omilla väreilläni.  Saatuani varret valmiiksi vasen kyynärpää äityi niin kipeäksi, että piti pitää tauko ja käydä kiropraktikolla.  Nyt sukat ovat vihdoin valmiit.  Tähän aikaan vuodesta ne ovat liian lämpimät - varret ylettyvät reiden puoliväliin - mutta ehkäpä ensi talven pakkasilla niille löytyy käyttöä; ainakin joogassa tarvitaan lämpöä.
    
Tutut villiunikot vastassa.
   

Kasvisvärien kirjoa.


Tilkkupeitot, mandaloita ja metallilankaveistoksia.

Eilen olin valvomassa kansalaisopiston näyttelyä.  Yllätyksekseni Villiunikko-työni tervehti sisääntuloaulassa näyttelyssä kävijöitä.  Myös molemmat suuret tilkkupeitot olivat esillä.  Näyttelyssä oli esillä monenlaisia kädentaidon näytteitä: metallilankaveistoksia, huovutustöitä, mosaiikkia, koruja, puukkoja, suodatinpussikukkia, neuleita, koukuttuja ja virkattuja asuja, savitöitä, nypläystöitä, ommeltuja asuja, nahkatöitä, kankaanpaintöitä jne.  Uutuutena olivat ikonit, joissa tausta on ommeltu pienistä siemenhelmistä. 
    
Ikoneja helmistä ja hardangerkirjontaa.

Sunnuntaina askartelin pääsiäiskortteja, jotka on nyt jo postitettu.  Materiaali niihin löytyi taas kaapista hyvin marinoituneena.
   
Pääsiäiskorttien etusivuja.

Kortti kissaihmiselle.

Hyvää pääsiäisen aikaa kaikille!

6 kommenttia:

 1. Rooma on ihana! Tosi kivoja töitä kaikki. Mutta kyllä tuo Villiunikkosi on yliveto, upea.

  VastaaPoista
 2. Upeat sukat, ja entä sitten villiunikot - varsinainen taideteos. Roomasta kannattaa unelmoida, on se niin upea kaupunki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Suunnittelen jo "kaveria" villiunikoille.

   Poista
 3. Ehdottomasti teiden kannattaa viedä väki Roomaan!
  Upeat sukat - käsi kipeytyy jo pelkästä ajatuksesta (=kateutta kun ei osaa kirjoneuletta!)
  Hieno näyttely!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivon vielä joskus pääseväni Roomaan. Kyllä kirjoneuleen oppii.

   Poista